Головна Новини Повідомили, де перебуває водійка, що перед Великоднем залетіла в Катедру

Повідомили, де перебуває водійка, що перед Великоднем залетіла в Катедру

Ірині Яворській, яка напередодні Великодня в’їхала в Катедру, продовжили попередню постанову суду. Про це повідомляє “Файне місто” з посиланням на пресслужбу Тернопільського міськрайонного суду.

Наразі підозрювана перебуває під домашнім арештом. Ухвалою суду від 21.06.2022 року, суд продовжив строк дії обов’язків, передбачених ч. 5 ст. 194 КПК України, а саме:

  • прибувати за кожною вимогою до слідчого, прокурора чи суду;
  • не відлучатися за межі м. Тернополя без дозволу слідчого, прокурора чи суду;
  • повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання;
  • пройти курс лікування від наркологічної залежності;
  • здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну.

Строк дії ухвали до 23 год. 59 хв. 25 липня 2022 року. Як зазначили у суді, ця дата – останній день строку досудового розслідування. Якщо термін не продовжать, до цієї дати обвинувальний акт має надійти до суду для розгляду.

Нагадаємо, напередодні Великодня, 23 квітня, стоматологиня Ірина Яворська в’їхала в Тернопільську Катедру автомобілем. Вона сильно пошкодила вхідні двері та церковне майно. Підозрювану взяли під варту, однак 3 травня вона сплатила майже 50 тисяч гривень застави і вийшла на волю. Згодом у храмі поставили нові, тимчасові древі.