Головна Новини Повернення коштів за недієві ліки обійшлося бабусі в 60000 гривень

Повернення коштів за недієві ліки обійшлося бабусі в 60000 гривень

пенсіонерка

Від такої шахрайської схеми потерпіла 78-річна житель обласного центру. Невідомі видурили у неї грошові кошти, обіцяючи повернути готівку за неефективні препарати, які вона купувала для лікування родичів. 

Жінка розповіла, що впродовж двох років вона купувала медичні препарати для чоловіка та сина на лікування. Однак нещодавно до неї зателефонував незнайомець, який представився працівником інституту системних хронічних захворювань та повідомив, що фірму, де вона купувала препарати, підозрюють у торгівлі неякісною продукцією. У зв’язку з чим тернополянці пообіцяли відшкодувати кошти за неефективні ліки. Жінка погодилася. 

Аферисти обіцяли якнайшвидше повернути гроші, натомість попросили жінку сплатити послуги: оформлення медстрахівки, документів, податок. Пенсіонерка перерахувала на невідомі банківські рахунки 60000 гривень.

Коли ж заявниця намагалася зв’язатися з додзвонювачем, зрозуміла, що стала жертвою аферистів, адже телефон був вимкнений. Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до статті 190 Кримінального кодексу України. 

Правоохоронці звертаються до мешканців області з проханням купувати медпрепарати в офіційних місцях. Не потрібно довіряти невідомим, які телефонують до вас з подібного роду інформацією. Пам’ятайте зловмисники щодня придумують нові способи афер з метою незаконно збагатитися за чужий рахунок.