Головна Новини Побив і разом із захмелілими друзями викинули помирати на мороз

Побив і разом із захмелілими друзями викинули помирати на мороз

замерз

На розгляді Борщівського суду перебуває кримінальна справа, головним фігурантом якої є нещодавно засуджений за крадіжку батько двох дітей, який підозрюється у вчиненні злочину за ч.3 ст.135 КК України (Залишення в небезпеці), що спричинило смерть.

Перебуваючи на іспитовому терміні, оскільки чоловік був засуджений 4 жовтня 2021 Борщівським районним судом до 3 років позбавлення волі з іспитовим строком в 1 рік за крадіжку, злочинець пішов на чергове правопорушення, пише Звістка.

Жахлива подія трапилась в селі Горошова, що в Мельнице-Подільській громаді. В ході досудового розслідування встановлено, що 21 грудня 2021 року підозрюваний разом з двома товаришами по чарці розпивали спиртне, під час чого між ним та постраждалим виник конфлік.

В ході конфлікту підозрюваний спочатку вдарив загиблого в обличчя, а після, коли чоловік впав на підлогу, завдав ще кілька ударів руками та ногами. Згодом безпорадного та сп`янілого чоловіка п’яні друзі винесли на двір, покинувши на морозі. Після цього вони повернулись в будинок та продовжили застілля.

Внаслідок цього 38-річний чоловік помер від загального переохолодження тіла. Наступного дня, коли тіло померлого доправили в морг, підозрюваного затримали поліцейські.

24 грудня 2021 року підозрюваному повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.135 КК України.

Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

Згідно із постановою суду, до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів.