Головна Новини Побачило світ видання “українського Далі” з Тернопільщини

Побачило світ видання “українського Далі” з Тернопільщини

Полотна – “двовзори” “українського Сальвадора Далі” Олега Шупляка відтепер можна побачити у вигляді книги.

“Закладаюся, ви бодай раз у житті бачили його картини,або хтось із знайомих вам показував із враженим: «Дивиии». Тисячі репостів у Фесбуці і тисячі полонених його творчістю, стилем,магією символу, – пише поціновувачка творчості Олега Шупляка Hanna Kopyl.

Таакс, дивимося і ми: дві хати, хлопчик у сорочці,верби, а тепер відійдемо…Господи, та це ж лик Тараса Шевченка!
Мова про унікального українського художника Олега Шупляка, «двовзори» та «український космос» якого гримлять на увесь світ своєю символічністю, тонкою деталлю, сюрреалістичністю та Любов’ю до України.
Я вважаю за велике щастя знайти полотна «українського Далі» у цьому розкішному виданні від видавництва – Навчальна книга – Богдан Видавництво
Картини-ілюзії на відомих особистостей (від того ж Шеви, через Моне і до Ісуса) не єдине чим живе творча Муза пана Олега, який, до речі, творить на старенькому горищі. Окремого захоплення вартують його українсько-космічні полотна,які, на мою радість, теж включені до альбому. Помітила, що автор любить лелек і часто уводить їх у живопис,як сакральних птахів. А як я люблю їх – не передати – і це ще більше ріднить мою зворушену душу із його картинами.
Що у виданні:
Подвійні портрети видатних людей (портрет і жанрова картина): Шевченко, Франко, Леся, Дарвін,Галілео,Далі,Леонардо і багато інших.
Серія із «українського космосу»: «Гніздечко», «Берегиня», «Код землі батьківської» і т.п.
Двовзори (авторський термін) присвячені подіям на Євромайдані 2014
Символічно-пейзажні картини
Видання яскраве, на крейдованому папері, до нього йдуть проникливі вірші Богдана Мельничука, навіяні картинами художника.
Таку красу хочеться дбайливо загорнути в обкладиночку і показувати рідним і друзям, а ще – іноземцям. Так – іноземцям. Хай знають наших”