Головна Новини Пліснява і сирість: жителі Коропця розповіли як і за чиї гроші ремонтували...

Пліснява і сирість: жителі Коропця розповіли як і за чиї гроші ремонтували затоплені будинки

Півроку тому Коропець перетворився на українську Венецію. Таких сильних паводків люди не пам’ятають ще з 2008 року, коли вода тут була під самі стріхи.

Місцеві мешканці розповіли – вже отримали державну компенсацію у розмірі 20 тисяч гривень. Проте, цієї суми на повноцінний ремонт замало, Т1.

Окрім помешкань, стихія понищила людям і городину. Люди кажуть, у декого весняні насадження повністю змило водою. Та чи не найгірше те, що в будинках після потопу сиро і з’явилася пліснява.

Впродовж літа у Коропці працювала спеціальна комісія, яка визначала наслідки потопу та формувала списки будинків, постраждалих від негоди. Так, наприкінці серпня, Кабмін виділив гроші  на виплати для власників підтоплених будинків. У  Коропецькій селищній раді кажуть – це 620 тисяч гривень.

«Був підтоплений 31 будинок. Усім їхнім власникам виплатили по 20 тисяч згідно розпорядження кабміну», – зазначила начальниця фінансового відділу та бухгалтерської звітності Коропецької селищної ради Ганна Рогот.

Крім того, як зауважили в облжержадміністрації, на сьогоднішній день відновлені всі дороги, які було пошкоджено  паводковою  хвилею.

А поки людям нічого більше не залишається, як ремонтувати будинки і з острахом чекати весни, адже ніхто не може спрогнозувати, чи вийде Дністер цього року з берегів і чи не доведеться їм знову відселятися з своїх помешкань.