Головна Новини Печера на Тернопільщині понищена любителями прихопити із собою «на сувенір» шматочок печери

Печера на Тернопільщині понищена любителями прихопити із собою «на сувенір» шматочок печери

Угриньська печера – лабіринт із загальною довжиною більше 3 км, займає 15-е місце серед найдовших печер України.

До червня 2019 Угриньська залишалася останньою великою печерою Тернопільщини із відкритим доступом. Спелеотуристи могли безперешкодно потрапити в печеру.
Маємо велике щастя, що до цього часу у печері ніхто не заблукав. У більшості випадків, туристи про свою екскурсію рятувальників не повідомляють, що дуже ускладнює проведення пошуково-рятувальних робіт.
Окрім того, через неконтрольоване відвідування Угриньська помітно понищена любителями прихопити із собою «на сувенір» шматочок печери.

Спільними зусиллями СК “Кристал”, ГО «Від ідеї до успіху» та Заводської ОТГ було встановлено решітку на вході печери. Від варіанту суцільних дверей відмовилися з огляду на те, що в печері мешкають рідкісні види рукокрилих; решітка створює перешкоди для людей,
а не кажанів.
Ключі від печери – в Заводської ОТГ та КС «Кристал». Запрошуємо відвідати Угриньську печеру, ще краще – взяти участь в наступних робочих виїздах та дослідницьких експедиціях, інформує Заводська об’єднана територіальна громада

Встановлення решітки – перші кроки до створення туристичного маршруту «Лабіринт емоцій».
Реалізація цього проекту відбувається у рамках програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), яка впроваджується міжнародною організацією Global Communities та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).