Головна Новини Петро Багрій та Богдан Тольпа – медалісти чемпіонату світу

Петро Багрій та Богдан Тольпа – медалісти чемпіонату світу

«Золото» і «срібло» привезли збаразькі гирьовики з чемпіонату світу, який відбувся 21-24червня в італійському Мілані. Змагання, що проводилися Всесвітньою федерацією гирьового спорту, зібрали майже три сотні спортсменів з 25 країн усіх континентів.
Україну представляли разом із спортсменами з Львівщини, Рівненщини, Хмельниччини, Тернополя, Житомирщини та інших областей, збаражани. А саме – 17-річний учень ДНЗ «Тернопільський професійний коледж із посиленою військовою та фізичною підготовкою» Богдан Тольпа та заслужений тренер України, майстер спорту міжнародного класу Петро Багрій.
Наші земляки успішно виступили у надзвичайно складній вправі – «довгий цикл». Богдан Тольпа, незважаючи на юний вік, отримав дозвіл української федерації змагатись серед дорослих. Юнак підняв дві гирі по 32кг (64 кг) 31 раз, хоча сам важить менше 63кг.Хлопцю не вистачило лише кілька очок, щоб отримати звання майстра спорту, але було достатньо для срібної медалі чемпіонату.
Досвідчений гирьовик Петро Багрій виступав серед ветеранів 50 – 59 років, які у довгому циклі піднімали 24-кілограмові гирі. Тренер Збаразької РКДЮСШ не лише здобув «золото» у своїй віковій та ваговій категорії до 90 кг, а й показав найкращий результат – 99 підйомів – серед усіх учасників чемпіонату, які виступали у даній вправі з 24-ками. Окрім чергового чемпіонського титулу, Петро Багрій отримав на цих змаганнях звання «Суддя національної категорії» і був зачислений до суддівського корпусу чемпіонату. Тобто збаражанам уже довіряють суддівську місію на міжнародних змаганнях. – Це свідчить про те, – відзначив Петро Багрій, – що рівень місцевих гирьовиків продовжує невпинно зростати, а їхня майстерність та об’єктивність викликають довір’я Всесвітньої федерації гирьового спорту. Наші успіхи – це, варто сказати, – не лише наші заслуги. Велика частка в них – це допомога наших постійних спонсорів. Їх є уже більше десятка. І вони залишаються вірними своїм принципам благодійності. Бо розуміють, що на даному етапі без їхньої допомоги розвивати спорт у такому маленькому містечку, як наше, неможливо. Тож щиро дякую усім, хто допомагає нам коштами для поїздок на змагання найвищого рівня. Нехай благодійникам повертається сторицею їхнє добро і щедрість, а Бог рясно благословить їхні справи у діловому та особистому житті, дарує міцне здоров’я , оптимізм та натхнення до життя.

Ірина СИСКО
Народне слово