Головна Новини Перші, хто подав руку допомоги: бійці добробату «Тайфун» у Тернополі отримали подяки...

Перші, хто подав руку допомоги: бійці добробату «Тайфун» у Тернополі отримали подяки від поліції

За патріотизм та відповідальну співпрацю з поліцією задля забезпечення охорони громадського порядку в Тернополі нагородили найкращих бійців добровольчого батальйону «Тайфун». Хлопці отримали подяки від начальника Головного управління поліції Тернопільської області, генерала Олександра Богомола.

Перші, хто подав руку допомоги та підсилили особовий склад поліції – так відзначив добровольців «Тайфуну» начальник Тернопільського районного управління поліції Сергій Осадця.

«Спочатку ми ще не до кінця розуміли, як нам разом працювати, бо в поліції своя «кухня» і як працювати на охорону та оборону міста з цивільними? Але ваше добровольче формування стало першим, хто запропонував допомогу і все вийшло. Велика дяка Богдану Юлику, бо з вами працювати, направду, легко та ефективно, що вкрай важливо» , зазначив Сергій Осадця.

Командир добровольчого батальйону «Тайфун» Богдан Юлик каже, буквально з перших днів війни розумів, що боротися потрібно не лише на передовій, а й допомагати поліції на місцях. Саме тому вже з перших днів створення добробату, бійці почали заступати на патрулювання міста спільно з поліцейськими. А назва «ТАЙФУН» – підібрана не просто так, а має ширше значення:

«Тернопільське антиросійське формування з метою захисту українського народу. Зараз практично всі хлопці постійно тренуються і дбають не лише про безпеку в тилу. Частина бійців вже воює в складі ЗСУ. Щодо роботи в Тернополі, то крім патрулювання міста, бійці також охороняють об’єкти критичної інфраструктури».

Загалом подяки від імені головного поліцейського області отримали 38 бійців добробату. Серед них й маймолодший «тайфунівець» Владислав:

«Приєднався до формування з самого початку. Дізнався про нього від друзів, які теж хотіли працювати на захист свого міста. У нас регулярні тренування та навчання навіть з фахівцям з-за кордону. Загалом наша робота зосереджена на допомозі поліції у виявленні «закладчиків», порушників комендантської години та людей, які розпивають алкоголь в громадських місцях. На жаль, їх не поменшало з війною».

Командний дух та дисциплінарний порядок для ефективної і злагодженої роботи у добровольчому батальйоні підтримують командири відділень. Один з них – Михайло Бакай каже, всі об’єднані бажанням перемогти ворога, тому, навіть, якщо й десь виникають непорозуміння, то завжди вирішують швидко, бо всі пам’ятають, для чого працюють.

«Мене дивує трохи, що наші люди розслабилися, так би мовити. Почастішали випадки розпивання алкоголю в громадських місцях. Зараз змінили час продажу алкоголю, мені здається, недоречно»,розповідає Михайло Бакай.

Ще один командир відділення, тайфунівець Віталій Кривун, великий досвід налагодження командної роботи має ще з часів до війни:

«Працював у сфері сільського господарства, тому, як сформувати добру команду – я знаю. Зараз спостерігаємо багато порушень людьми, які не усвідомлюють, що наша країна в стані війни та є необхідність дотримуватися всіх вимог та вказівок».

Додамо, добровольчий батальйон «Тайфун» з перших днів повномасштабної війни росії проти України допомагає поліції берегти спокій та порядок у рідному Тернополі.