Головна Новини Перший грант ЄС на розвиток доріг буде спрямовано на будівництво північної об’їзної...

Перший грант ЄС на розвиток доріг буде спрямовано на будівництво північної об’їзної м. Тернополя

17 грудня цього року в м. Брюсселі було підписано Угоду на фінансування Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) проекту будівництва першої черги північної об’їзної м. Тернополя від траси М-12 на ділянці Тернопіль – Хмельницький до М-19 на ділянці Тернопіль – Дубно.

Перший грант ЄС на розвиток доріг буде спрямовано, зокрема, на будівництво північної об’їзної м. Тернополя.

Нова дорога поєднає міжнародні автомобільні траси М-12 на ділянці Тернопіль – Хмельницький і М-19 на ділянці Тернопіль – Дубно та дозволить звільнити місто від транзитного транспорту, суттєво покращить екологічну ситуацію і безпеку руху в м. Тернополі.

Перша черга північної об’їзної Тернополя матиме протяжність 8,6 км. Пропускна спроможність дороги становитиме 40 000 автомобілів на добу.

Нова об’їзна дорога Тернополя буде мати 4 смуги руху та розподільчу смугу шириною не менше 13 м, що в майбутньому дозволить розширити її до 6 смуг руху при збільшенні інтенсивності руху.

У подальшому північна об’їзна дорога буде подовжена від дороги М-19 до дороги М-09 на ділянці Тернопіль – Львів.

Орієнтовна вартість першої черги північного півкільця Тернополя становить 20 млн. євро. Будівництво проекту буде здійснюватись за кошти міжнародних фінансових організацій.

Джерело: Тижневик “Номер один”