Головна Новини “Перев’язки робили, то світили телефоном”: чорнобилець про умови у лікарні на Тернопільщині

“Перев’язки робили, то світили телефоном”: чорнобилець про умови у лікарні на Тернопільщині

60-річний чорнобилець, мешканець села Шманьківчики – Ігор Грушевський 10 днів перебував на лікуванні у Чортківській районній лікарні.

Чоловік розповів про умови перебування у закладі, пишуть Тернополяни.

“Я чорнобилець пілся двох інсультів, 10 днів перебував у Чортківській районній лікарні. Лежало нас шестеро у палаті №5, – відзначив чоловік. – До цього я завжди лежав у лікарні в Заводському – чудова лікарня – прекрасні спеціалісти, та позитивне ставлення до пацієнтів. Тут лікарню у Заводському ніби то реформували і перенесли до Чорткова”. 

За словами чоловіка у Чорткові об’єднали хірургічне та неврологічне відділення, частину персоналу відправили у відпустки за власний рахунок. 

“Там просто жах – ліжка всі обсикані, обкакані матраци, нема тумбочки і полички, і їду і ліки пацієнти тримають разом,  розповів Ігор Грушевський. – Я – чорнобилець, мені належить додатковий пайок – пайка нема, я повинен ліки безкоштовно отримати – ліків нема – маю чеки, що все купував. За 10 днів витратив на лікуваня близько 8 тисяч гривень”.

Ігор Грушевський розповідає, що в палаті, де він лежав не було навіть світла.

“Лампочки в палаті не було – світла не було, перев’язки робили, то світили телефоном, потім діти одного з пацієнтів купили лампочки за свої гроші, то просто нема слів, – наголосив Ігор Грушевський. – І навіть не суть в лікарні, хоча в Заводському, як я лежав було набагато краще, а суть у відношенні до людей – не подобається йди, тебе ніхто не тримає. 10 днів, що я лежав, мені жодного разу не поміняли ні постільне, нічого, як лежиш так і лежи”.

У підсумку чоловік розчарований реформою системи охорони здоров’я та стверджує, що буде ще гірше.

“Треба було мені купити ліки пішов в аптеку в лікарні – заплатив майже  2000 грн, поїхав  в місто – заплатив – 1323 гривні за ті ж ліки, ну як таке може бути, – бідкається пан Ігор. – Не знаю, чи то щось зміниться, на мою думку, то все йде тільки до гіршого”.