Головна Новини Пенсіонерку з Тернополя, яка перехворіла на COVID-19, поселили в хоспісі

Пенсіонерку з Тернополя, яка перехворіла на COVID-19, поселили в хоспісі

67-річну Лідію Попович, яка після перенесеного коронавірусу не може ходити, поселили в Малашівецькому хоспісі. Про це розповів директор Тернопільського територіального центру соцобслуговування населення Віталій Хоркавий.

Нагадаємо, тиждень тому пенсіонерка залишилася без догляду, бо соцпрацівниця, яка нею опікувалася, захворіла на COVID-19, а рідних жінка не має. Віталій Хоркавий каже, оскільки терцентр не опікується повністю лежачими людьми, жінку перевели до безплатного хоспісу:

“Попович Лідію Володимирівну, нашу підопічну, вже оформили в Малашівський хоспіс, де вона перебуває, за нею вже є цілодобовий медичний нагляд і надаються всі ті послуги, яких вона потребує. Попри те, що вона проходить реабілітацію після коронавірусу, їй також треба колоти інсулін три рази на добу. Є проблема в тому, що вона дуже погано бачить і через це їй допомагала то наша соціальна робітниця, то сусідка, а там вона вже буде під наглядом лікарів, які повністю будуть забезпечувати їй ці потреби”, пише Суспільне.

Лідія Попович розповіла, як почувається у хоспісі:

“Дуже добре і гарно до мене ставляться. Тут чистенько, смачно готують. Коло мене ходять дуже хороші працівники”.

Віталій Хоркавий каже, на сьогодні у Малашівецькому хоспісі перебувають 8 осіб.