Головна Новини Пенсіонери Тернопільщини в травні отримають проіндексовані пенсії

Пенсіонери Тернопільщини в травні отримають проіндексовані пенсії

Згідно постанови Кабінету Міністрів України від 1 квітня 2020 року № 251 “Деякі питання підвищення пенсійних виплат та надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році” Пенсійним фондом України проведено індексацію пенсій з 1 травня.

☝️Пенсії перераховано із застосуванням коефіцієнта збільшення середньої заробітної плати в Україні, з якої сплачено страхові внески, та який враховується для обчислення пенсій, у розмірі 1,11.

❗️На Тернопільщині такий перерахунок проведено автоматично (без особистих звернень) 253951 пенсіонеру, з них підвищення отримали 197179 (або 77,6%) осіб.

?Виплата проіндексованих пенсій проводитиметься з 4 травня 2020 року у встановлені пенсіонерам дати виплат шляхом зарахування на рахунки в банках або через АТ “Укрпошта”.

?Відповідно до згаданого рішення Уряду, розмір підвищення в результаті перерахунку не може бути менше 100 гривень.

?Крім того враховано, що розмір пенсійних виплат в одержувачів пенсій, призначених згідно Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, які набули необхідного страхового стажу (35 років чоловіки та 30 років жінки), не може бути нижче 2100 гривень.