Головна Новини Пасажир ледь не убив таксиста металевим обрізком

Пасажир ледь не убив таксиста металевим обрізком

milМешканця Теребовлянщини за підозрою у вчиненні розбійного нападу затримали працівники Тернопільського міського відділу. У неділю, 22 березня, 25-річний чоловік напав на водія таксі та вимагав у нього готівку.

До обласного центру молодик приїхав, щоб зустріти на автовокзалі свою подругу, яка їхала рейсовим автобусом з іншої області. У центрі міста він зупинив таксі, аби доїхати до автовокзалу.

Вже в салоні авто зловмисник витягнув з кишені куртки гостру металеву планку і накинувся на таксиста. Розбійник зі спини приставив невідомий предмет до горла водія та став вимагати у нього виручену за таксування готівку. Переляканий чоловік ледве спинив автомобіль поблизу зупинки громадського транспорту на вулиці Острозького.

Однак бажаних грошей розбійник так і не отримав. На допомогу потерпілому кинувся перехожий, який виявився працівником міліції. Завдяки його оперативним діям розбійника впіймали.

Тарас Пиріжок – інспектор сектору №1 відділу техніко-кримінального забезпечення обласного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру, одразу звернув увагу на хаотичний рух транспорту на дорозі, а коли автомобіль зупинився неподалік, помітив, що пасажир в салоні авто погрожує водієві якимось предметом. Міліціонер підбіг до автівки, витягнув зловмисника з салону таксі і викликав черговий наряд. Правоохоронці оперативно прибули на місце події та доправили розбійника до відділку.

Це вже не вперше міліціонери затримують мешканця Теребовлянщини. В минулому він вже відбував покарання за вчинення розбійного нападу. З місць позбавлення волі звільнився умовно-достроково у січні цього року.

Слідчі Тернопільського міського відділу внутрішніх справ відкрили кримінальне провадження згідно статті 187 Кримінального Кодексу України – розбій. Підозрюваного у вчинені небезпечного злочину затримали згідно ст. 208 КПК України.

Триває слідство.

За сумлінне виконання свого службового обов’язку керівництво міліції представило лейтенанта Тараса Пиріжка до нагороди.