Головна Новини Парафія у Великих Вікнинах вийшла з московського патріархату

Парафія у Великих Вікнинах вийшла з московського патріархату

Ще одна релігійна громада на Тернопільщині приєдналась до Православної церкви України. Йдеться про парафію у селі Великі Вікнини Кременецького району на Тернопільщині. Про це розповів Суспільному архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор.

За його словами, таке рішення жителі села прийняли на зборах релігійної громади. За приєднання до Православної церкви України проголосували 260 парафіян. Проти були 60 людей, пише Суспільне

“Приїжджали представники цієї громади, уповноважені від зборів, котрі отримали указ про те, що ця громада приймається у Православну церкву України. Юридичний процес цього переходу ще не завершений, оскільки будуть вносити зміни у статутні документи, треба формувати новий статут, вносити зміни у державний реєстр. Але на зборах ухвалене головне рішення, і воно вже є правочинним. І є священник, який буде здійснювати богослужіння”, – сказав архієпископ.

Священник Олексій Вознюк, який до цього часу служив у церкві святого Георгія Побідоносця, до Православної церкви України не перейшов, говорить Нестор.

Зв’язатись із Олексієм Вознюком кореспондентам Суспільного не вдалося.

У громаді призначили нового священника – ієрея Тараса Дідика.

Загалом, з початку повномасштабної війни на Тернопільщині до Православної церкви України приєднались вісім релігійних громад. Ще майже дев’яносто залишаються в московському патріархаті, каже архієпископ Тернопільський і Кременецький.