Головна Новини Парафіяни церкви на Збаражчині почубилися до криміналу

Парафіяни церкви на Збаражчині почубилися до криміналу

Продовжуються конфлікти, повязані з переходом православних громад Тернопільщини до ПЦУ.

Здебільшого такі — в селах на півночі області, де через близькість Свято-Успенської Почаївської лаври Московський патріархат історично мав великий вплив на населення.

Третього березня до чергової частини Збаразького відділення поліції надійшло повідомлення від медика Тернопільської університетської лікарні про те, що для надання допомоги із діагнозом забій м’яких тканин кута нижньої щелепи звернулася 44-річна жителька села Гніздичне. Зі слів жінки, тілесні ушкодження цього дня їй наніс тернополянин, 1993 року народження, під час словесного конфлікту поблизу храму у селі Гніздичне. Відомості за даним фактом було внесено до ЄРДР і кваліфіковано частиною 1 статті 125.

Того ж дня до поліцейських надійшла заява ще від однієї жительки Гніздичного. 44-річна жінка скаржилася, що священник завдав їй фізичного болю. Кримінальне провадження розпочато за частиною 1 статті 126 ККУ.
Триває досудове розслідування.
Нагадаємо, конфлікт між жителями села Гніздичне Збаразького району вже тривалий час існує через неузгодженість часу почергової відправи богослужінь у місцевому храмі, де більшість селян висловилися за перехід до Православної церкви України.