Головна Новини Палацу спорту в Тернополі не буде!

Палацу спорту в Тернополі не буде!

У всякому разі найближчим часом, як про це рапортувала тернопільська влада. Рішенням міжвідомчої комісії при Міністерстві молоді і спорту України в Тернополя забрали 35 мільйонів гривень, які вже знаходились у нас на казначейських рахунках і були передбачені на будівництво Палацу спорту.

Головна причина такого кроку столичних чиновників – дії і висловлювання керівництва Тернопільської міської ради. Зокрема, в одній із багатьох своїх заяв міський голова Тернополя Сергій Надал сказав, що в Україні склалася критична ситуація з фінансуванням української освіти, через що освітня галузь перебуває на межі виживання. До прикладу, міський градоначальник повідомив, що у Тернополі працівникам загальноосвітніх шкіл для виплати заробітної плати не вистачає 35 млн. грн.

– Моя команда не дозволить знищити тернопільську школу, яка є однією з кращих в Україні. Я підписав розпорядження, щоби всі структури міської ради, всі комунальні підприємства передусім спрямували кошти на виплату зарплат бюджетникам – тобто вчителям та медикам. Зрозуміло, що міській раді доведеться зупинити фінансування інших вкрай важливих проектів, у тому числі й деякі заплановані ремонтні роботи, закупівлю нового автотранспорту, проекти з термомодернізації. Але іншого виходу немає, – заявив Сергій Віталійович у відеозверненні до тернополян, яке тривалий час «крутили» у Тернополі.

Глава уряду Володимир Гройсман не залишив ці слова без уваги і під час «Діалогу з урядом», який нещодавно відбувся у Файному місті, повідомив, що всі кошти, які передбачено згідно з розрахунками на одного жителя міста, зокрема освітній та медичній сферам, виділено в повному обсязі. Але одними поясненнями пан Гройсман не обмежився. За цим послідував і наступний крок. Тернопіль змушений був повернути до державного бюджету 35 млн. грн., які вже надійшли на казначейські рахунки для будівництва мультиспортивного багатофункціонального комплексу «Палац спорту» на території колишнього стадіону «Текстильник», що на проспекті Злуки, 3а.

Нагадаємо, відповідно до результатів засідання міжвідомчої комісії з відбору об’єктів для надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво/реконструкцію палаців спорту, Тернопіль посів 2-ге місце у рейтингу міст, що подавали власні проекти на конкурс, який проводився Міністерством молоді та спорту. Наше місто вибороло право на зведення мультиспортивного комплексу із трибунами на 2500-3000 глядачів та паркінгом. Палац спорту за проектом мав вміщати зaли для ігрових видів спорту, зокрема, волейболу, футзaлу, бaскетболу, гaндболу та бадмінтону. Також у це приміщення планували перенести дитячо-юнацьку спортивну школу греко-римської боротьби, яка наразі знаходиться у приміщенні Тернопільського замку.

Загальна вартість робіт мала становити близько 100 млн. грн. Цьогоріч Тернопіль повинен був отримати субвенцію з державного бюджету в розмірі 27 млн. грн. (згодом ця цифра збільшилася до 35-ти), натоміть 13 млн. грн. на його будівництво виділено з міського бюджету.

На жаль, тернопільські спортсмени і далі, мабуть, єдині в Україні залишатимуться без вкрай потрібного Палацу спорту, адже той, що є на Східному масиві, має тільки гучну назву, однак їй не відповідає, адже в ньому немає спортивного залу для ігрових видів спорту…

Іван Білий
Джерело: Номер Один