Головна Новини Оцінка землі в Україні

Оцінка землі в Україні

З моменту відкриття ринку землі одразу виникло питання, скільки буде коштуватиме земельна ділянка. Власники почали аналізувати це питання та звертатися до експертів з питань оцінки. Саме тому й виріс попит на таку процедуру, як експертна оцінка земельної ділянки.

Оціночна компанія Парето готова надати безкоштовну консультацію з питань оцінки земельної ділянки та розказати про нові правила та нюанси!

Яка буде вартість на землю у 2022 році?

Сьогодні ситуація на ринку землі неоднозначна – є великий попит, але мало пропозицій. З огляду на це експерти стверджують, що ціна на землю буде тільки рости.

За останніми показниками вартість одного гектару землі становила від 1 500 до 1 700 доларів. Проте ціна може вирости до 2 500 – 3 500 доларів.

Також необхідно звернути увагу на те, що така вартість буде встановлена не для всіх ділянок. Наприклад, дорожчими будуть ті землі, що не знаходяться в оренді.

Активність на ринку землі збільшується ще через те, що стартував продаж об’єктів на онлайн-платформі “Прозорро. Продажі”.

Коли необхідна оцінка землі?

З огляду на те, що інтерес до земельних ділянок збільшився, власники почали цікавитися процедурою здійснення правових угод, де однією з обов’язкових умов є проведення оцінки земельної ділянки.

Таким чином оцінка землі буде необхідна в наступних випадках:

  1. Під час укладання таких договорів, як купівля-продаж, дарування, застава, оренда тощо.
  2. Визначення найбільш раціонального та ефективного використання землі.
  3. Розробка інвестиційних проєктів та їх здійснення.
  4. Вилучення землі на користь державних чи муніципальних потреб (це може бути будівництво транспортних розв’язок, будинків, мостів тощо).
  5. Внесення ділянки до статутного капіталу компанії.
  6. Оформлення звітності відповідно до МСФЗ і П(С)БО.
  7. На вимогу суду при вирішенні конфліктів щодо земельної ділянки.

Цей перелік не є вичерпним. Можуть виникнути й інші обставини, де оцінка земельної ділянки буде обов’язковою умовою.

Також власник землі може замовити оцінку у власних інтересах. Наприклад, з метою отримання інформації щодо її вартості для реалізації власних проєктів.

Де замовити оцінку земельної ділянки?

Оцінку земельної ділянки повинен виконувати кваліфікований фахівець, що має відповідну дозвільну документацію.

Компанія Парето є однією з провідних, бо надає оціночні послуги в Україні понад 10 років! Кожен оцінювач знає всі тонкощі та нюанси проведення процедури, а також підбирає індивідуальний підхід до кожного клієнта.

Головні принципи роботи команди – це професіоналізм, своєчасність, доступність, відкритість і конфіденційність!

Бажаєте отримати безкоштовну консультацію? Тоді залишайте онлайн-заявку на офіційній сторінці компанії Парето.