Головна Новини Офіційно загиблим на війні з рашистами визнали Героя з Чорткова

Офіційно загиблим на війні з рашистами визнали Героя з Чорткова

Захищаючи Україну від загарбницьких рук російських окупантів, загинув ще один чортків’янин – Махневич Назар.

29-річний хлопець загинув ще 5 травня у селі Цупівка Дергачівського району Харківської області. Досі Назар вважався зниклим безвісти, втім мама Героя зверталась до суду, щоб сина офіційно визнали загиблим, оскільки були свідчення його побратимів про загибель та місце поховання.

Як повідомили у Чортківській міській раді, досі Назар вважався зниклим безвісти, втім мама Героя зверталась до суду, щоб сина офіційно визнали загиблим, оскільки були свідчення його побратимів про загибель та місце поховання.

Як розповідає мама Світлана, Назар був надзвичайно патріотичним хлопцем. Дуже хотів служити у війську, втім мав зайву вагу та з першої спроби до армії його не взяли. Хлопець поставив собі ціль – схуд з 94 до 72 кг. Друга спроба виявилась вдалою. З 2017 року — декілька ротацій в АТО. А 13 лютого цього року подзвонив матері та сказав, що їде знову у свою військову частину, бо скоро буде війна… Матір не вірила до останнього…

Спершу Назар звільняв Київську область від окупантів. Він на власні очі бачив усі події в Бучі, Гостомелі, Ірпені. Події, котрі шокували весь цивілізований світ… Ще тоді, згадує мама Світлана, вона зателефонувала йому та сказала, що він її Герой. А він як завжди скромно відповів: «Мамо, я не герой. Я простий піхотинець…».

За день до смерті Назара нагородили відзнакою «Хрест сухопутних військ України». І це лише одна з багатьох відзнак Героя.