Головна Новини Отримання помісної церкви стане ключовим елементом збереження нашого суверенітету, – Степан Барна...

Отримання помісної церкви стане ключовим елементом збереження нашого суверенітету, – Степан Барна (фото)

Це одна з найвеличніших подій для українського народу, а також це історичний момент, коли Україна може нарешті мати свою помісну церкву. Так голова Тернопільської ОДА Степан Барна охарактеризував велелюдні урочистості, які відбулися сьогодні, 28 липня, у Києві.

“1030 років традицій християнства на території України є свідченням історичності нашого народу і нашої держави. Ми тепер можемо говорити ствердно, що Україна була, є і буде центром християнського світу”, – зазначив Степан Барна під час молитви за Україну спільно з сотнями тисяч православних вірян, які прибули до столиці з різних куточків України.

Таким чисельним представництвом, за його словами, вдалося підтвердити той факт, що люди бачать необхідність створення в Україні єдиної помісної церкви.

“Нам Бог дарував через Андрея Первозванного благословіння і нам Господь дарував право мати свою державу. Тепер я щиро вірю в те, що ми отримаємо й власну церкву, що стане ключовим елементом отримання й збереження нашого суверенітету”, – акцентував Степан Барна.