Головна Новини Отець Анатолій Зінкевич не збирається вимикати гучномовець

Отець Анатолій Зінкевич не збирається вимикати гучномовець

Чималого шуму та широкого обговорення набрала петиція, котру на розляд тернополян подав Богдан Кітура. Вона звучить так: “Заборонити церквам Тернополя проводити ранкову службу через гучномовці”. Текст петиції можна прочитати тут.

Свою думку стосовно цього висловив настоятель Свято-Троїцького Духовного центру отець Анатолій Зінкевич:

 

“Я багато де побував. І в Америці, і в Європі, тож маю з чим порівняти. До прикладу, візьмемо Стамбул. Там з самого ранку на всіх вулицях з усіх гучномовців транслюють службу. І жодного дискомфорту ніхто не відчуває. Навпаки, це можливість долучитися до молитви усім вірним. По-друге, є норми, законодавство, згідно з якими з 23 до 6 год. не можна заважати іншим. Церква цього і не робить. Колись гімн транслювали через гучномовці у всьому місті о 6 год. І мені дуже шкода, що це відмінили. І нікому це не шкодило, так само, як і ранкова молитва.

Чомусь не пишуть петицій на хлопців, яким матері, важко заробляючи, гроші купують машини,  а ті гасають цілими ночами по місту, що аж вікна трясуться. То це нормально, не мішає? А ранкова молитва, бачите, вуха ріже!

Одним словом, до мене не надходило жодних розпоряджень стосовно такої заборони. Тож я не збираюся нікого слухати і через чиїсь забаганки вимикати трансляцію Богослужінь.

Нині, хвала Богу, не часи Радянського Союзу, і враховують інтереси християн. Людям, навпаки, треба думати, як піднімати духовність, навчати нашу молодь Богопослушності, моралі, водити  дітей до церкви, а не займатися непотрібними речами».

До слова, на нинішній день заяву підписали 102 людини із 300.