Головна Новини Особливий подарунок від воїнів для волонтерки «Баби Лесі» з Тернопільщини (Фото)

Особливий подарунок від воїнів для волонтерки «Баби Лесі» з Тернопільщини (Фото)

Ось такий подарунок з передової фронту передали хлопці-вояки для особливої жінки, невтомної, невгамовної (у доброму розумінні цього слова) та водночас напрочуд скромної волонтерки «Баби Лесі» – саме так, щиро й з любов’ю, ми (команда волонтерів нашого краю і фронтовики російсько-української війни) називаємо Олесю Микитин із Палашівки, пише Чортків Сіті

 Михайло Опиханий

«Баба Леся», направду, жінка – із вдачею Жанни Д’Арк. Вона, не дивлячись на свій уже доволі поважний вік, всі сили віддає, аби зібрати волонтерську допомогу для наших захисників. Таких людей, як пані Олеся (без перебільшень застосовую цей фразеологізм), днем з вогнем не відшукати. Щоразу, як тільки-но збираємося в зону бойових дій на схід України, то веземо більшу частину волонтерки, що пристарала, зібрала власне «Баба Леся». І завжди клопочеться: «Ще на додаток наш «бабський батальйон» хлопчикам і вареників наліпить, і шкварків насмажить, і шкарпеток теплих нав’яже. Світ не без добрих людей».

Звичайно ж, один у полі – не воїн. І, як каже Олеся Микитин: «Та що я вартую без благодійників, без тих добрих людей, які мене підтримують, допомагають. Дай, Боже, здоров’я всім, хто ще жодного разу не відправив мене «з порожніми руками», відгукнувся чи моральною, чи матеріальною підтримкою на моє прохання».

Слід зауважити, активним волонтерством Олеся Микитин займається ще з часів Майдану. І навіть тоді, коли травмувала ногу (перелом, нога в гіпсі), вона ні на мить не полишала благої діяльності. Її активності можна лише позаздрити. «Баба Леся», не шкодуючи свого здоров’я, кидає собою, як-то мовлять, наліво і направо, дбаючи про збір всього необхідного на фронт нашим захисникам. І щоразу перед нашим від’їздом в зону ООС настійливо наказує: «Дзвоніть у будь-яку пору доби – як там хлопці, як ви там… Бо допоки не повернетеся, спокою не матиму!».

І ось днями, повернувшись із фронту, ми відразу попрямували до «Баби Лесі» з особливим подарунком – жовто-блакитним знаменом, на якому свої уклінну вдячність, шану та щирі побажання висловили вояки передової зони бойових дій.

 Михайло Опиханий

Бачили б ви, шановні краяни, з яким трепетом прийняла «Баба Леся» цей подарунок, давши волю емоціям, не стримала сліз, кажучи: «Ми ще повоюємо! Тримайтеся, хлопчики наші рідні, нехай вас Бог береже! Перемога обов’язково за нами!». І в той же момент показала рушник, який вишиває воїнам на фронт: «Будуть мати від мене, – мовить, – наш національний оберіг на щасливу долю».

 Михайло Опиханий