Головна Новини Особи, які не сплачують аліменти, виконуватимуть у Тернополі суспільно корисні роботи

Особи, які не сплачують аліменти, виконуватимуть у Тернополі суспільно корисні роботи

Законом України від 7 грудня 2017 року № 2234 – VIII “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів” введено новий вид адміністративного стягнення – суспільно корисні роботи. Суть цих робіт полягає у виконанні особою, яка вчинила адміністративне правопорушення, оплачуваних робіт. Види робіт і перелік об’єктів, на яких порушники повинні їх виконувати, визначає відповідний орган місцевого самоврядування.
26.03.2019 перелік та види суспільно корисних робіт визначила Тернопільська міська рада, яка і буде оплачувати кошти за їх виконання. Відповідне рішення виконавчого комітету опубліковано на офіційній сторінці Тернопільської міської ради.
За виконання суспільно корисних робіт порушнику буде нараховуватись плата за виконану ним роботу, яка здійснюється погодинно за фактично відпрацьований час у розмірі не меншому, ніж установлений законом мінімальний розмір оплати праці.
Об’єктами, на яких можуть проводитись суспільно-корисні оплачувані роботи: територія парків, скверів, площ, спортивних майданчиків, дитячих майданчиків, зон відпочинку та туризму, вулично – дорожня мережа, тротуари, алеї, кладовища, територія населених пунктів, що приєдналися до Тернопільської міської територіальної громади та інші об’єкти комунального господарства. Види робіт: ліквідація неорганізованих (стихійних) звалищ сміття, навантаження негабаритного сміття, гілля, очистка від снігу, ожеледиці, льоду тротуарів, зупинок громадського транспорту, прибирання території дитячих та спортивних майданчиків, прибирання від хмизу та гілок об’єктів, де проводились роботи із обрізки зелених насаджень та інші.
Зароблені порушниками під час виконання суспільно корисних робіт кошти направляються на погашення заборгованості перед їх дітьми. Запровадження такого виду відповідальності дає позитивний і ефективний результат та гарантує право дітей, чиї батьки розлучилися, на гідне утримання і повноцінний розвиток.