Головна Новини Освіта в області: над чим працюватимуть у 2019

Освіта в області: над чим працюватимуть у 2019

У четвер, 31 січня відбулося засідання колегії Тернопільської обласної державної адміністрації. Окрім результатів плідної праці у 2018 році, говорили й про пріоритети роботи, які мають бути основними у 2019.

«2019 рік має бути для нас не менш динамічним. Значні капітальні вкладення очікуємо залучити у сфери освіти, дорожнього господарства, інфраструктури, сільського господарства», – зазначив голова облдержадміністрації Степан Барна.

Детальніше він зупинився на планах у галузі освіти області.

«Попередньо планується щонайменше 26,5 млн гривень спрямувати на розвиток інклюзії. Торік ми відкрили 17 ресурсних центрів, скоро відкриється такий заклад у Підволочиську, 18 в області. Також 9,4 млн гривень плануємо вкласти у кабінети природничого циклу. У тих школах, де є проблеми щодо облаштування умов для навчання дітей, плануємо їх усунути. Зокрема, відповідно до постанови Кабінету Міністрів буде спрямовано 7,5 млн гривень на облаштування внутрішніх вбиралень у школах області», – розповів Степан Барна.

Продовжиться в області й підтримка реформи освіти.

«На Нову українську школу буде спрямовано щонайменше 40 млн гривень. Вже сьогодні потрібно проводити роботу з тими структурами та фірмами, які будуть забезпечувати вчасне надання парт та необхідного дидактичного обладнання у класи. Планується й придбання музичних інструментів на суму 2 млн гривень. Окремим предметом буде розвиток спортивної інфраструктури у закладах освіти, на що спрямуємо 15 млн гривень. Не менш важливим кроком для покращення умов навчання дітей в області є забезпечення закладів освіти інтернетом. З Державного бюджету на ці потреби буде спрямовано 10 млн гривень. Також ми і надалі будемо купляти нові шкільні автобуси. Пріоритетними у цьому питанні будуть ті громади, які готові забезпечити співфінансування. Щодо закладів професійної технічної освіти, то відзначу, що ми будемо закупляти нові сільськогосподарські лабораторії і лабораторії для токарів, на що передбачено майже 12 млн гривень, – повідомив голова ТОДА.