Головна Новини Оригінальні столики з коріння: Ігор Хома розповів, як карантин допоміг відкрити у...

Оригінальні столики з коріння: Ігор Хома розповів, як карантин допоміг відкрити у собі новий талант

Декоративні меблі з коріння дерев. Усе, що залишило лісове господарство, Ігор Хома перетворює у цікаві та неординарні столи. Чоловік розповідає, вперше побачив такий виріб на фінському інтернет-сайті. Надіслав скріншот другові, той захотів такий стіл. Пан Ігор сказав, що зробить ідентичний. І у квітні під час карантину розпочав роботу. Загалом з того періоду майстер зробив вже близько 30 столів.

Ігор Хома каже, разом із сім’єю хотів виїхати закордон, та карантин завадив. Зате подарував нагоду спробувати себе у новому виді діяльності, Т1

Щодо процесу, то, розповідає чоловік, спочатку треба зрізати верх, підрізати під скло. Тут, зазначає, чимало клопіткої роботи з різними інструментами і необхідно бути уважним.

Чоловік показав нашій знімальній групі коріння, над яким працює уже тиждень. В основному, каже, використовує дуб, адже цей матеріал дозволяє робити справді якісні речі.

Ігор Хома з усмішкою називає себе “стоматологом лісу”. Адже коріння він викорчовує самостійно у лісі біля рідного села Яблунів, на Гусятинщині. Висушує майбутній матеріал для столика, тоді привозить у свою майстерню в Тернополі.

Чоловік зазначає, кожен столик має авторський підпис і є неповторним. При замовлені можна обрати розмір, висоту, форму скла, з колесами чи без. У створенні таких декоративних меблів майстер постійно фантазує, аби дивувати оригінальністю.

Показав Т1 новини Ігор Хома і майстерню, де відбуваються останні етапи виготовлення – покриття лаком і прикріплення скла. Запевняє, усі матеріали якісні і довговічні. Пан Ігор каже, до нього навіть телефонували з Нідерландів – хочуть собі такий столик. Майстер впевнений, що його вироби витримають навіть суворі погодні умови, адже робить все, що для цього необхідне.

А далі меблі їдуть до господарів. На досягнутому чоловік не планує зупинятися. В майбутньому хоче робити декоративні ліжка-качалки, тумби, комоди, бари, світильники. Але його найбільша мрія – відкрити фабрику декоративних меблів під назвою “Хома”.