Головна Новини Орендарям приміщення запропонували викупити його, поповнивши бюджет Тернополя на 30 млн

Орендарям приміщення запропонували викупити його, поповнивши бюджет Тернополя на 30 млн

SONY DSC

Тернополяни мають шанс їздити новими автобусами. Придбати новий пасажирський транспорт для нашого міста можуть за гроші, виручені з продажу колишнього ресторану «Україна», що на бульварі Т.Шевченка. Міська рада запропонувала сьогоднішнім орендарям викупити приміщення за 30 млн.грн.

Нагадаємо, екс-ресторан «Україна» вже більше 6-ти років орендують під паб «Файне місто», хоча в ЗМІ неодноразово писали, що це приміщення було викрадене власниками «Файного». Оскільки приміщення досі належало місту, заклад регулярно сплачував у тернопільський бюджет чималу суму.

Сьогодні ж орендарям готові продати комунальне майно теж за кругленьку суму – більше 30 тис. грн. за квадратний метр. Наразі це найвища ціна на приміщення міста за всю історію Тернополя. Для порівняння, завод «Оріон», який нещодавно продали на торгах, оцінили в 1425 грн за кв.м.

Отримані з продажу колишнього ресторану «Україна» кошти автоматично надійдуть в міський бюджет. А звідти міська влада зможе направити їх чи на освітню, чи на медичну галузь, чи на такі необхідні сьогодні Тернополю – нові автобуси. То ж купівля в місто 20-ти автобусів для пасажирських перевезень, зараз залежить від того, чи погодяться діючі власники пабу «Файне місто» викупити орендоване ними приміщення ресторану.