Головна Новини Оперативники Тернопільщини знешкодили мережу розповсюдження дурману через Telegram

Оперативники Тернопільщини знешкодили мережу розповсюдження дурману через Telegram

У ході проведення спецоперації співробітники департаменту стратегічних розслідувань Управління національної поліції в Тернопільській області спільно з працівниками слідчого управління і бійцями КОРДу i під процесуальним керівництвом обласної прокуратури викрили злочинне угруповання з розповсюдження наркотиків, яке з неабияким розмахом діяло в Західному регіоні України, пише Україна молода 
За інформацією начальника згаданого департаменту Василя Джиджори, наркотичний бізнес організували два брати з Тернопільщини, які налагодили для цього торгівлю у відомій інтернет-мережі Telegram.
Через останню ділки впродовж 2019-2020 років збували наркотичні засоби та психотропні речовини, зокрема амфетамін, на території Львівської, Тернопільської, Волинської, Рівненської та Хмельницької областей.
У кожній iз них діяли спеціально найняті посередники, які щодня розміщували близько шістдесяти закладок і отримували за це місячну зарплату в розмірі 1,5 —2 тис. доларів.
Організаторам оборудка приносила від сорока до шістдесяти тисяч гривень щодня.
Згідно з попередньою інформацією, за час своєї діяльності наркоторговці встигли організувати близько 22 тисяч злочинних «закладок», більшість яких було зроблено в Тернополі та Луцьку. За зароблені на чужій біді гроші вони вже навіть встигли придбати квартиру та відкрити ресторанний бізнес.
Як повідомляє офіційний сайт Управління Національної поліції в Тернопільській області, трьох фігурантів справи затримали у Тернополі, ще двох підозрюваних «узяли» на території Луцька — одного арештували, а щодо його спільника наразі вирішується питання про повідомлення підозри та обрання запобіжного заходу.
«Бізнесменам» інкримінують частину 2 статті 307 Кримінального кодексу України — «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів». Слідство триває, зокрема, встановлюються джерела надходження наркотиків.