Головна Новини Ольга Хома розповіла чи відвідуватимуть школу учні, котрі не вакциновані проти кору

Ольга Хома розповіла чи відвідуватимуть школу учні, котрі не вакциновані проти кору

Ми уже повідомляли інформацію, котру оприлюднив офіційний сайт Міністерства охорони здоров’я України під назвою: “Щоби зупинити поширення кору у трьох областях зі спалахом, Міністерства охорони здоров’я та освіти і науки вводять застережні заходи”.  Йшлося про те, що у трьох областях країни, зокрема і Тернопільській, учням, котрі не вакциновані проти кору, заборонять ходити до школи.

Ми звернулися в управління освіти Тернопільської обласної адміністрації за коментарем. Начальник профільного управління Ольга Хома відповіла:

“Ми не маємо права заборонити дітям, котрі не мають вакцинації проти кору, відвідувати заняття в школі. Адже буває, що батьки свідомо відмовляються від вакцинації, буває, що дитина не сприймає щеплень як таких. Тобто, це справа кожного. Проте зі свого  боку зробимо усе, що від нас залежить. А саме: зобов’яжемо учителів, класних керівників проводити батьківські збори і пояснювати батькам усю ступінь небезпеки і ризику. Також у посиленому режимі повинні працювати шкільні медсестри, сільські фельдшери тощо.

І звісно ж, надіємось на батьків. Якщо ваша дитина не вакцинована, то ризик заразитись кором зростає. Тому уважно слідкуйте за здоров’ям дитини”, – звертається до батьків начальник Тернопільського управління освіти.