Головна Новини Оксана Венгер з Тернопільщини виготовляє гігантські квіти

Оксана Венгер з Тернопільщини виготовляє гігантські квіти

Теребовлянка Оксана Венгер – майстриня, у руках якої оживають квіти. Її роботи ніколи не зав’януть, не втратять краси.

Велитенські квіти прикрашають зали багатьох ресторанів, установ, приватних будинків не лише в Україні, а й закордоном. Окрім цього, майстриня виготовляє й інші унікальні речі, як от, наприклад, крила ангела, – пише Файне місто.

“Почала займатися півроку тому. До цього часу пробувала себе в різних творчих починаннях, але найбільше до душі припало саме це. Перші роботи – це були маленькі вироби. Проте якось спробувала створити щось велике та грандіозне. Так у мене вийшли мої перші понад метрові тюльпани”, – розповідає пані Оксана.

Квіти, створені з ізомальту нічим не відрізняються від живих рослин. Хіба що, величиною. Найвищий витвір сягав близько двох метрів. Такі конструкції здатні прикрасити будь-який інтер’єр. Майстриня каже, на виготовлення однієї роботи затрачає близько тижня-двох. Залежить від складності замовлення.

“Спеціальним пристроєм я розігріваю матеріал, а тоді придаю форму пелюсткам та листочкам. Робота кропітка. Але результат того вартий. Коли металевий каркас перетворюється на рослину чи дерево, а потім дарує людям радість – що може бути кращим”, – переконана майстриня.

Виготовляє майстриня не лише квіти – іриси, орхідеї, троянди, тюльпани, а інші унікальні вироби. Накрилад, крила ангела. Такі комплекти вже замовили жителі Італії. А от квіти-торшери “Іриси” поїдуть у Францію. Варто зазначити, що вироби можуть бути не лише декором, а також фотозоною та використовуватися як засоби для освітлення приміщень.

“Зараз я працювала над орхідеями та ірисами – вони поїдуть закордон. Допомогає мені у всьому мій чоловік, особливо, що стосується електричної частини справи. Я відчуваю підтримку родини завжди. Пригадую, свою таку найбільшу роботу – це була фотозона із 30 величезних троянд. Коли побачила результат, зізнаюся, сама була вражена. Люди раділи, а я з ними”, – каже Оксана Венгер.

В подальшому майстриня хоче ще більше удосконалити свої навики і спробувати щось нове. Що це буде – чи велетенське дерево чи якась унікальна фотозона – ще не знає. Та переконана, якщо її справа приносить людям радість – варто продовжувати та розвиватися.