Головна Новини Ожеледиця, мороз та снігопади: на Тернопільщині оголосили жовтий рівень загрози

Ожеледиця, мороз та снігопади: на Тернопільщині оголосили жовтий рівень загрози

Сильна ожеледиця утворюватиметься упродовж доби на автошляхах Тернопільщини, – повідомляє управління ДСНС в Тернопільській області. Відтак тернопільських водіїв і пішоходів просять бути максимально обережними. А комунальникам доведеться добряче попрацювати, щоб автошляхи не були слизькими.

«Упродовж доби в Тернополі і Тернопільській області передбачаються складні погодні умови. Місцями можливі снігопади. Однак на дорогах вночі та вранці утворюватиметься ожеледиця. Рівень загрози на автошляхах 2 – жовтий», – повідомляє управління ДСНС в Тернопільській області, пише ЗЗ.

За прогнозами синоптиків, з 19-го грудня на Тернопільщині очікується значне зниження температурних показників. Місцями стовпчики термометрів опускатимуться до десяти градусів морозу.

«Циклон над Атлантикою закидає опади, теплу погоду та вітер на Західну Європу і до нас поки що не дотягується.
Циклон над Туреччиною та Чорним морем зумовить посилення вітру на Півдні та Сході України. А також періодично незначні опади.
Загалом у більшості областей України суттєві опади малоймовірні. Передбачається морозяна погода. Найближчої ночі -6 -12, місцями -10 – 14 градусів, вдень на Миколая -3 -9 градусів. На дорогах ожеледиця. На Миколая та 20 грудня в Україні буде найхолодніше.
А в кінці тижня атлантична, волога та тепла, повітряна маса наблизиться і принесе підвищення температури повітря та опади у вигляді снігу, мокрого снігу, який переходитиме впродовж суботи-неділі у дощ», – повідомила синоптик Наталка Діденко.

Тож жителям краю радять насолоджуватися справжньої зимовою погодою, оскільки вже з вихідних передбачають відлигу.

Софія Романська