Головна Новини “Одне відтискання – одна гривня”: на Тернопільщині діти організували благодійну акцію

“Одне відтискання – одна гривня”: на Тернопільщині діти організували благодійну акцію

Відтискаються, щоб допомагати армії. У Чорткові школярі придумали акцію, під час якої збирають гроші для військових. Щодня вони приходять до одного із супермаркетів міста з плакатом “Одне відтискання – одна гривня”. Таким чином менш, ніж за тиждень змогли зібрати понад 20 тисяч гривень.

3050 гривень діти зібрали за три дні. Але на досягнутому не зупинились і продовжили справу, пише Суспільне.

“Важко, але в нас є мотивація, ми збираємо гроші на допомогу ЗСУ”, – каже житель Чорткова Андрій Середа.

Акцію діти придумали самі. Намалювали плакат про збір грошей для ЗСУ і щодня приходили до одного із супермаркетів міста.

“Спочатку ми хотіли розвеселити людей. Скільки люди сигналили на машинах, стільки разів ми віджимались. Потому нам починали давати гроші і ми вирішили давати ці гроші на ЗСУ, щоб допомогти нашим воїнам”, – розповів Євген Бридух.

“Допомагати нашим хлопцям, нашим ЗСУ, я думаю, це повинен робити кожен українець. Стояти за своїх, а тим більше – це ж дітки, це так класно”, – каже жителька Чорткова Анастасія.

Пожертвувати гроші на армію вдруге прийшов житель Чорткова Олег.

“Радий, що діти підключаються до допомоги нашій армії, добре, що вони розуміють ситуацію, що навіть така маленька допомога від них – це дуже багато”, – каже Олег.

Спершу хлопці відтискались самі, згодом до них долучились і дівчата.

“Я вирішила долучитись, бо в той день мій тато поїхав в ТРО і мені було трохи сумно, мої друзі вирішили таке зробити “Один сигнал – одне відтискання”, щоб розвеселити Чортків і я долучилась”, – каже Яна.

Наразі дітям вдалося зібрати більше 20 тисяч гривень. Про це розповіла мама однієї із учасниць акції Анастасія Ковбасюк. Жінка займається волонтерством.

“Коли вони зібрали перші гроші, вони прибігли до мене і принесли їх. На даний момент у нашій касі є 17 тисяч 400 гривень. Ми порадились і вирішили з дітьми, що віддаємо гроші на потреби ТРО, тому що батьки і хресні батьки наших дітей зараз знаходяться на війні. Початковою метою було придбати тактичні рукавички, зараз нам вистачає грошей, щоб придбати і рації”, – каже жінка.