Головна Новини ОДА у вишиванці: На Тернопільщині влаштували масштабний флешмоб за участі державних службовців...

ОДА у вишиванці: На Тернопільщині влаштували масштабний флешмоб за участі державних службовців (фото, відео)

Півтисячі державних службовців розпочали робочий день у п’ятницю, 11 травня, із масштабного флешмобу у вишиванках. У вишиванках були не лише працівники облдержадміністрації та обласної ради, а й сама адміністративна будівля, адже її фасад прикрасили величезною вишивкою, розміром 20х11 метрів та вагою 72 кг! Приурочили захід символічно до Дня матері.

«Безперечно, вишита сорочка асоціюється саме із мамою, тому таким флешмобом ми вирішили закцентувати на увазі до кожної мами, яка змалечку привчає любити Бога й любити Україну, та поєднати це із вишиванкою – генетичним кодом нашої нації! Бо саме вишиванка – це наша ідентичність та автентичність, яка щоразу нагадує шанувати наші традиції», – зауважив під час флешмобу голова облдержадміністрації Степан Барна.

Тернопільщина не вперше урочисто відзначає свято матері та Всесвітній день вишиванки. Цьогоріч до відзначення лише додали трішки колориту за допомогою величезної вишивки, яка прикрашає фасад будівлі. Вишивка, до речі, вибрана спеціально, щоб підкреслити галицький колорит, адже знаємо, що кожен регіон та навіть район має свої вишивальні особливості.

«Таким заходом ми ставимо собі за мету спонукати всю Україну, органи місцевого самоврядування, органи державної влади долучитися до флешмобу вишиванок. Сподіваюся, що акція отримає підтримку й від інших областей. Водночас, «ОДА у вишиванці» важлива й у тому контексті, що ми розпочинаємо цикл заходів, приурочених до Дня матері та Всесвітнього дня вишиванки. Зокрема, 12-13 травня у парку ім. Т.Г. Шевченка в Тернополі відбудеться Х ювілейний Всеукраїнський фестиваль «Цвіт вишиванки», де буде встановлено унікальний рекорд – найбільша кількість депутатів всіх рівнів у вишиванках на одній локації. Запрошуємо жителів та гостей області одягнути вишиванку та приєднатися до свята», – зазначив Степан Барна.