Головна Новини Нісся центром, ігноруючи знак: у Збаражі молодик на іномраці збив пенсіонерку

Нісся центром, ігноруючи знак: у Збаражі молодик на іномраці збив пенсіонерку

ДТП

Ця трагедія трапилась понад рік тому в Збаражі. Під вечір, 20 листопада 2019 р., молодик на іномарці нісся центром історичного містечка та, ігноруючи знак, навіть не подумав пригальмувати перед «зеброю». Відтак під колесами іномарки «Опель Вектра» загинула 83-річна пенсіонерка.

Під час розгляду кримінального провадження Збаразьким районним судом горе-водій повністю визнав, що смерть потерпілої трапилась внаслідок порушення ним правил безпеки дорожнього руху та експлуатації транспорту (ч.2 ст. 286 КК України), пише Номер 1. Визнав обвинувачений і цивільний позов рідних потерпілої та пообіцяв повністю відшкодувати їм 145 тис. 833 грн. завданої майнової та 50 тис. грн. моральної шкоди.

Зважаючи на ці обставини, вироком Збаразького районного суду горе-водієві служитель Феміди призначив покарання у вигляді 4 років позбавлення волі з позбавленням права один рік керувати транспортними засобами. Однак застосував ст. 75 КК України та звільнив автопорушника від відбування основного покарання, застосувавши випробування – встановив 3 роки іспитового строку. Відтак горе-водія зобов’язано періодично реєструватись в уповноваженому органі з питань пробації; без дозволу не виїжджати за межі України та повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Також з нього стягнуто майже 2 тис. 670 грн. процесуальних витрат за проведення судових експертиз.

По суті винуватець смертельної аварії відбувся легким переляком, оскільки залишився на свободі. Більше того, хоч він і пообіцяв родині своєї жертви сплатити майже 200 тисяч завданої шкоди, та вряд чи поспішатиме це зробити. 

Олекса Чиж

Читають також: Водій маршрутки який збив пенсіонерку на смерть не сидітиме в тюрмі