Головна Новини Німецька компанія купує 6 цукрових заводів колишніх власників «Мрії»

Німецька компанія купує 6 цукрових заводів колишніх власників «Мрії»

Німецька компанія Pfeifer & Langen завершує операцію з придбання шести цукрових заводів в Тернопільській області, які раніше належали холдингу «Т-Цукор». Про це повідомив Віталій Сікорський, глава ТОВ «Радехівський цукор», який входить до міжнародної групи компаній Pfeifer & Langen, передає Інтерфакс Україна.

«Так, ми придбаємо ці шість заводів», – сказав Сікорський. За словами топ-менеджера, після банкрутства агрохолдингу «Мрія», власником якого, як і компанії «Т-Цукор» виступала сім’я Гут, майно цукрових заводів виступало заставою за кредитами «Промінвестбанку» і перейшло у власність банку.

«У кризовий для підприємств галузі період, банк знайшов оптимальне рішення для підтримки бізнесу – виробничі потужності цукрових заводів перейдуть профільному інвесторові», – додав Сікорський.

До складу компанії «Т-Цукор» входили Борщівський, Бучацький, Збаразький, Козівський, Лановецький та Хоросковський цукрові заводи в Тернопільській області, а також завод «Городенка» в Івано-Франківській області.

«Ми неодноразово заявляли, і я хочу ще раз підкреслити, що цукровий холдинг «Т-Цукор» юридично ніколи не входив до складу агрохолдингу «Мрія», а безпосередньо належав родині Гут, – уточнив фінансовий директор «Мрія Агрохолдинг» Тон Хулс. – Не виключаю, що попередні власники навмисно перекручували інформацію щодо активів, які входять до складу Агрохолдингу, з метою залучення інвестицій та приховування непрозорих операцій між компаніями «Мрії» та компаніями, якими Гути володіли напряму. Власне, це і стало однією з причин дефолту ‘Мрії’».

За його словами, продаж заводів жодним чином не вплине на роботу Агрохолдингу і на процес реструктуризації боргу «Мрія», і компанія ніяк не залучена в процес продажу.

Pfeifer & Langen є великим європейським виробником цукру. Компанія, зокрема, володіє цукровими заводами в Німеччині, Польщі, Румунії, Італії, Угорщини, Словенії, Чехії та Україні. В Україні їй належить Радехівський цукровий завод у Львівській області та ТОВ «Чортківський цукровий завод» на Тернопільщині.