Головна Новини Нові освітні послуги, спеціальності та подвійні дипломи пропонує запровадити у ТНПУ Богдан...

Нові освітні послуги, спеціальності та подвійні дипломи пропонує запровадити у ТНПУ Богдан Буяк

Восьмого листопада у Тернопільському національному педагогічному університеті відбудуться вибори ректора. Претендентом на цю посаду є діючий проректор з наукової роботи та міжнародного співробітництва Богдан Буяк. 30 жовтня він зустрівся із колективом та студентами і розповів, якою бачить свою роботу та університет у майбутньому.
У 1991 році Богдан Буяк прийшов до Педагогічного слухачем факультету довузівської підготовки. Потім навчався на історичному факультеті та в аспірантурі. А з 2000 року почав працювати у рідному навчальному закладі.
«Коли приймав рішення про згоду обійняти посаду ректора, то мною керувало почуття обов’язку, – зазначив Богдан Буяк. – Я дуже ціную те, що сформувався, як людина, як фахівець у команді, яка вивела наш університет на певну вершину, найкращі позиції у рейтингу групи гуманітарних, педагогічних, мистецьких, лінгвістичних, фізкультурних факультетів, рейтинг найбільш знаних університетів у гуманітарній сфері, науці, міжнародному співробітництві. Я розумів, що в цьому є заслуга не моя, а колективу, команди, і я завжди щиро радів успіхам кожного у колективі через те, що це внесок у загальну справу діяльності університету. У наш час кожен навчальний заклад поставлений в ринкові умови, в такий режим, коли щодня треба активно функціонувати, активно популяризувати заклад, просувати свої послуги, взаємодіяти із зовнішнім світом у питаннях якісного підбору і якісного обслуговування споживачів освітніх послуг. В такий час дуже важко на себе брати відповідальність за те з чим доведеться мати справу у разі вашої довіри. Але я в цьому випадку розраховую виключно на те, що я, як виріс у команді, так у ній і залишуся. Я сподіваюсь відверто на те, що ми разом зможемо не тільки втриматися на цьому ринку освітніх послуг, а й збагатити їх.».
Щодо подальшого розвитку педагогічного, то у кандидата на посаду ректора є певні задуми, але упродовж всієї зустрічі він наголошував, що втілювати їх у життя чи ні, вирішуватимуть усім колективом, і тільки спільними зусиллями вдасться змінити заклад на краще. Зокрема, Богдан Буяк запропонував створити в університеті Центр підвищення кваліфікації педагогів. Адже у новому законі «Про освіту» зазначено, що кожен вчитель упродовж п’яти років повинен пройти 150 годин підвищення кваліфікації. Якщо університет зможе надавати якісні послуги у цій сфері, то й зможе отримати додаткове фінансування, яке виділятиме на ці цілі держава. У планах також розширити програму подвійного диплому на всі спеціальності, які викладають в університеті, якомога більшій кількості студентів запропонувати участь в академічних обмінах з закордонними вищими навчальними закладами, відкривати актуальні спеціальності тощо.
Загалом, зустріч з кандидатом у ректори пройшла у невимушеній, дружній атмосфері. На її завершення Богдан Буяк зазначив, що постарається виправдати довіру колективу і закликав усіх, хто має право голосу, прийти на вибори.
«Тільки разом ми можемо утвердити те, що напрацьовано і свідомо спланувати майбутнє, щоб стати саме тим профільним вищим навчальним закладом, який зможе боротися за найвищі щаблі у різноманітних рейтингах, – сказав Богдан Буяк. – Але це залежить не тільки від керівника, а й від кожного представника колективу, тому дуже розраховую на вашу підтримку. Я вже чув різні легенди, стосовно того чому в нашому університеті безальтернативні вибори ректора. На мою думку це тому, що у нас класний, згуртований колектив. Я вдячний всім факультетам, які підтримали мене, і постараюсь, як мінімум виправдати їхню довіру. Також закликаю вас 8 листопада виконати свій громадянський обов’язок і довести, що у нас дійсно демократичний, перспективний, дружній колектив.»