Головна Новини Нерукотворний образ Христа, за сприяння благодійного фонду Ігора Гуди, вирушив на Тернопільщину...

Нерукотворний образ Христа, за сприяння благодійного фонду Ігора Гуди, вирушив на Тернопільщину з Ватикану (Фото)

Нерукотворний образ Христа в середу 8 лютого у Ватикані запакували в спеціальний контейнер і відправлятимуть на Тернопільщину. Святиня перебуватиме в Україні з благословення Папи Франциска та архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівський Василя Семенюка. Поводитимуться зі святинею дуже обережно, адже для ікони мають бути дотримані особливі умови.

Доставлятимуть святиню спеціальним літаком. У делегацію, яка супроводжує святиню на Тернопільщину, входять ректор Марійського Духовного Центру село Зарваниця, протоієрей Володимир Фірман, вікарій Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ отець Роман Дутчак, фундатор благодійного фонду «Твори Добро» Ігор Гуда з дружиною Наталею. Нині вони були присутні при запакуванні святині.

Нашій редакції вдалось поспілкуватись із представниками делегації з Тернопільщини.

— Ми мали гарну подію, заради якої прибули до Риму, ми прибули з нашою групою з України, до нас долучився семінарист брат Роман Демуш, він навчається в Римі, нас супроводжує. Ми піднялись у Секстинську капелу, нас зустрів заступник завідателя Папської Захристії, протоієрей Паоло Бенедік, він є відповідальним за папську захристію. Він буде супроводжувати ікону, я буду їхати з ним за цією іконою, щоб забирати її з летовища в Києві. Ми піднялись сьогодні в капелу, де є Захристя, запаковували в спеціальний контейнер Ікону Спаса з Едесси, були представники делегації, отець Паоло Бенедик, представники Папської Захристі, страхової компанії. Нам вручили огригінал договору і страховий поліс, — розповів отець Роман Дутчак.

“Тернопільська делегація у Ватикані в супроводі хранителя Папської Захристії о.Паоло Бенедік

Як розповів отець, представники делегації відвідали інші місця Папської Захристії, оглянули речі, які були у власності різних Пап. Унікальні речі дарували багато років і зараз вони зберігаються в захристі.

Нагадуємо, що Чудотворна ікона Нерукотворного Образу Господа Нашого Ісуса Христа перебуватиме у Зарваниці з 12 до 15 лютого, а в Катедральному соборі УГКЦ у Тернополі – з 16 до 22 лютого. На Тернопільщину вона прибуде за підтримки благодійного фонду Ігоря Гуди “Твори Добро”, який взяв на себе всі супутні й організаційні витрати.