Головна Новини Неподалік Говерли заблукала група освітян з Тернопільщини

Неподалік Говерли заблукала група освітян з Тернопільщини

О 21:30 7 жовтня в оперативно-рятувальну службу надійшло повідомлення, що під час проходження туристичного маршруту в районі гори Говерла, заблукала група туристів.

Як повідомили в прес-службі ДСНС у Закарпатській області, всі восьмеро чоловік – освітяни з Тернопільської області, прибули власним транспортом у Рахівський район 07 жовтня.

Відпочивальники мали намір за один день піднятися на Говерлу й повернутися додому. Полюбувавшись гірськими краєвидами, під час спуску з гори вони збилися з маршруту, втратили орієнтир і заблукали.

Для проведення пошуково-рятувальних робіт було направлено рятувальників Рахівського гірського пошуково-рятувального відділення.

Близько другої години ночі 08 жовтня рятувальники дісталися до найвищої вершини Карпат і розпочали пошуки. За допомогою сигнальних ракет та за наявності зв’язку з туристами, їм вдалося визначити їхнє місце перебування.

Жоден із відпочивальників медичної допомоги не потребував. Дочекавшись світлового дня працівники ДСНС разом із туристичною групою розпочали спуск з вершини Карпат, і о 12:30 дісталися до автомобіля туристів, що знаходився в селі Луги.

Джерело: Тернополяни.