Головна Новини Неповнолітньому засудженому з Тернопільщини пояснили ціну його хибних кроків

Неповнолітньому засудженому з Тернопільщини пояснили ціну його хибних кроків

8 жовтня 2018 року на облік Бережанського районного сектору філії Державної установи “Центр пробації” в Тернопільській області поставлено неповнолітню особу, засуджену до покарання, не пов’язаного із позбавленням волі. Процедура взяття на облік проходила у присутності матері підлітка, яка до повноліття свого сина є його законним представником, та директора Бережанського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Тетяни Кукурудзи.
У присутності матері підлітку роз’яснено порядок та умови відбування покарання, правові наслідки за невиконання покладених на нього судом обов’язків, допущення адміністративного правопорушення чи вчинення нового злочину, а також проведено уточнення анкетних даних.
Під час бесіди перед хлопчиною було розкрито переваги повноцінного життя у суспільстві, у сім’ї, у колективі в порівнянні з умовами життя його ровесників, які потрапили за грати. Наголошено, що дуже легко, через один хибний крок чи необдуманий вчинок, зіпсувати собі майбутнє, і дуже важко потім все виправити.
Після складання необхідних документів та узгодження днів явки на реєстрацію, з підлітком та його матір’ю проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо діяльності Бережанського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та соціальних послуг, які там можна отримати.
У ході спілкування з персоналом сектору Бережанського районного сектору з питань пробації та директором центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді надано матері хлопця аргументовані відповіді на поставлені нею запитання та узгоджено подальший план дій з метою організації конструктивної та плідної співпраці у питанні виховання її сина.