Головна Новини Небезпечні повідомлення: шахраї під виглядом надання допомоги викрадають гроші з банківських карток

Небезпечні повідомлення: шахраї під виглядом надання допомоги викрадають гроші з банківських карток

Люди, бажаючи отримати компенсації, втрачають кошти з рахунків.

У таку аферу потрапила мешканка селища Підволочиськ Жінка в соцмережі побачила посилання на ресурс, де нібито можна подати заявку на отримання допомоги. Виконала всі вказівки, ввела персональні дані та номер банківської картки для зарахування грошей. Як результат – втратила увесь залишок з картки. Вісімнадцять тисяч гривень заробив невідомий зловмисник.

У такий же спосіб невідомий зловмисник вкрав гроші у мешканця обласного центру. Чоловік отримав повідомлення на свій мобільний про виплату допомоги пенсіонерам. Майже сім тисяч гривень, завдяки фейковому посиланню в sms, заробив шахрай.

Відомості про подію слідчі внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Поліцейські закликають громадян бути пильними та отримувати інформацію, особливо щодо фінансових виплат, лише з офіційних джерел. Люди, вказуючи конфіденційні дані на підозрілих ресурсах, автоматично передають їх шахраям. Після чого зловмисники привласнюють гроші українців

Необхідно уважно перевіряти URL-адресу сайту – один непомітний символ може означати, що людина потрапила на фішинговий ресурс. Також слід пам’ятати, що не варто переходити за сумнівними посиланнями та не вводити реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих веб-сайтах.

Якщо ж фінансову інформацію розголошено, слід негайно звернутися до банку й заблокувати картку.