Головна Новини Небезпечний пішохідний перехід на Коновальця потрібно обладнати світлофором

Небезпечний пішохідний перехід на Коновальця потрібно обладнати світлофором

Сьогодні на Канаді на перехресті Коновальця-Рєпіна трапилася ДТП. Машини залетіли вакурат на пішохідний перехід. Загалом там досить часто ДТП, до того ж виїзд зі станції швидкої допомоги та з так званої Нової Канади.
“Там потрібно встановити світлофор. Адже окрім перехрестя, там досить довга рівна ділянка з обох сторін, і автомобілі рідко реагують на пішоходів, не зупиняючись перед переходом. Сьогодні написав відповідне звернення міському голові та керівнику поліції.
Напередодні до мене звернули мешканці Коновальця, 3 з колективним зверненням щодо облаштування там обмежувачів швидкості та світлофору.
Крім того на всій досить довгій вулиці Коновальця дуже мало пішохідних переходів. На ділянці в 1,5 км всього ТРИ пішохідні переходи, один з них фактично не облаштований (люди ходять по болоту, я звертався до виконавчого комітету, щоб облаштували, але реакції немає).
Колись коли ліва сторона Коновальця була не забудована їх можливо було достатньо. За останні 10 років там побудовано 10 багатоповерхових будинків. Дві школи і садок знаходяться по праву сторону вулиці. Мешканці не мають де безпечно перейти вулицю, тому часто переходять у невстановлених місцях.
На початку року я також звертався з проханням облаштувати пішохідний перехід в районі повороту з вул. Коновальця на вул. Вербицького біля зупинки маршрутки №29 – реакції також немає. Кажуть, що немає грошей.
Теоретично під час забудови міська рада за кошти, які вніс забудівник в міський бюджет як пайовий внесок в розвиток інфрастуктури міста мала б облаштувати відповідку кількість пішохідних переходів, але ТОВ “Тернопільбуд”, який забудував праву сторону вулиці Коновальця позбавлений від сплати пайового внеску по цих об’єктах, бо переніс звідти ЛЕП і побудував на її місці будинки. От така дилема.
Але будемо цю проблему вирішувати і сподіваюся, що виконачий комітет таки почує депутата по округу і мешканців, щодо забезпечення безпеки руху на цій ділянці.
Олександр Богомол, візьміть будь ласка ситуацію на контроль, впевнений, якщо поліція звернеться до міськради з вимогою забезпечення безпеки дорожнього руху на цій ділянці, то виконком швидше зарухається. До речі часто працівники міськради як аргумент використовують, що поліція не дає погодження. Впевнений це не так” – повідомив депутат Назар Зелінка.

.