Головна Новини На Чортківщині чоловік на городі дбайливо вирощував коноплю

На Чортківщині чоловік на городі дбайливо вирощував коноплю

Незаконне хобі опанував на Чортківщині місцевий мешканець. Чоловік на присадибній ділянці вирощував заборонені речовини.
В ході проведення оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Мак-2020″ працівники Чортківського відділу поліції отримали інформацію про те, що в одного із жителів району на присадибній ділянці росте конопля.
За словами керівника місцевого відділу поліції Анатолія Мельника, правоохоронці навідалися в оселю тридцятичотирирічного жителя Чорткова. Як стало відомо, чоловік на присадибній ділянці облаштував невеличку ферму з вирощування коноплі. Частина нарковмісних рослин була висаджена уже в ґрунт, а молоді пагінці ще росли в горщиках.
У ході перевірки оперативники вилучили 630 рослин коноплі. В будинку підозрюваного правоохоронці знайшли близько кілограма уже висушеного канабісу, готового для вживання, а також два пістолети для відстрілу гумовими кулями, набої й банку з порохом.
Усе це слідчі передали на експертизу в науково-дослідний експертно-криміналістичний центр. Чортківчанин зізнався, що рослини вирощував для власного вживання, а зброю купив свого часу для самозахисту.
За порушення закону чоловік відповідатиме у суді за двома статтями кримінального кодексу України: 310 частина 2 – Посів або вирощування снодійного маку чи конопель та 263 частина 1 – Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Триває слідство.
Нагадаємо, з 1 червня в Україні проводиться оперативно-профілактична операція «МАК-2020», яка триватиме до 24 вересня. Мета цієї операції — виявлення та знищення нелегальних посівів нарковмісних рослин маку та конопель, а також перекриття каналів надходження цих рослин до споживачів наркотиків.
Поліцейські закликають громадян не бути байдужими і повідомляти про відомі їм насадження наркотичних рослин.