Головна Новини На фестиваль на Тернопільщині приїдуть лемки з усього світу

На фестиваль на Тернопільщині приїдуть лемки з усього світу

3-5 серпня поблизу містечка Монастириська на Тернопільщині пройде один із найбільших етнографічних фестивалів «Дзвони Лемківщини», який об’єднує лемківське середовище з цілого світу.

Як повідомили у прес-службі облдержадміністрації, на території регіону оселилося найбільше українців з Лемківщини, пише ZIK

Цього року, як і в попередні, готуються приймати гостей із різних областей України та зарубіжжя.

«Це вже 19 фестиваль «Дзвони Лемківщини», який буде відбуватися на Тернопільщині. Звичайно, наша лемківська ватра у певній мірі є аналогом тієї, яка відбувається традиційно у Ждині (Республіка Польща) в третю суботу-неділю липня. Утім, особлива вона тим, що на територію саме Тернопільщини було переселено найбільше українців з Лемківщини», – розповів голова облдержадміністрації Степан Барна.

На фестивалі будуть представлені лемківські звичаї та традиції, культура та мистецтво. Кожен знайде для себе щось цікаве, кажуть організатори. Як і щороку, не забракне доброї музики, етнографічних дискусій, розважальних програм. Під час фестивалю діятимуть різноманітні майстерні.

«Дзвони Лемківщини» відіграють велику роль у промоції Тернопільської області як регіону, де найбільш етнічно сформовано саме лемківське середовище. Це є особливістю нашого краю. Гостинно запрошуємо відвідати фестиваль і вшанувати всіх земляків, котрі, в силу певних обставин, змушені були покинути свою землю», – зазначив голова ОДА.