Головна Новини На Тернопільщині інфікований COVID-19 священник-екскурсовод з Почаївської лаври

На Тернопільщині інфікований COVID-19 священник-екскурсовод з Почаївської лаври

У перших числах квітня до медиків із симптоми COVID-19 з’явився у священник УПЦ МП (РПЦ) з Почаєва Олександр Марценюк.

Медики ж підозрюють, що недугу він міг підхопити від православних паломників з Польщі, які у період з 28 по 30 березня відвідували Почаївську Лавру, де отець Олександр підпрацьовує в екскурсійному бюро.

Сам же отець Олександр (Марценюк) раніше прославився як борець із запровадженням ідентифікаційного коду та автор вірша, присвяченого терористу «ДНР» «Гіві». А от українських військових цей піп називає не інакше як «убийцами Донбаса».

Варто зазначити, що тепер крім відвідувачів Лаври під загрозою зараження перебувають також і насельники монастиря (священик входить до складу хору Лаври), а також парафіяни о. Олександра (Марценюка) із села Великий Кунинець, що на Збаражчині. Офіційні коментарі органів влади та правоохоронців з цього приводу до останніх днів були відсутні. Вочевидь, можливо внаслідок відсутності можливостей для проведення тестування.

Втім, у самій Почаївській Лаврі від підозр на джерело поширення недуги активно відхрещуються. Тут і надалі проводять велелюдні богослужіння, а на сайті скептично висміюють карантинні заходи, пише Типовий Кременець

Донедавна таку ж позицію висловлювали і у іншій Лаврі УПЦ-МП (РПЦ) – Києво-Печерській, проте, після підтвердження діагнозу в близько 30-ти ченців, монастир закрили на карантин та проводять обов’язкове тестування усіх насельників.

Вочевидь, тепер такі заходи чекають і на монастир у Почаєві.

“У зв’язку з тим, що на території села Великий Кунинець Збаразького району перебувала особа у якої виявлено хворобу спричинену коронавірусною інфекцією та контактувала із мешканцями цього населеного пункту, просимо обмежити відвідування даної місцевості.
Закликаємо жителів району суворо дотримуватися правил карантину!” – повідомляє Збаразька районна державна адміністрація.