Головна Новини На Тернопільщині щодня реєструють 70-100 безробітних

На Тернопільщині щодня реєструють 70-100 безробітних

На Тернопільщині щодня зростає кількість безробітних. Сьогодні у центрі зайнятості в пошуку роботи зареєстровані 9 тисяч 873 особи. Порівняно з аналогічним періодом минулого року, це майже на 2 з половиною тисячі більше. Однією з причин зростання кількості безробітних фахівці називають скорочення чисельності працівників через “простій” підприємств внаслідок пандемії. Файне місто

“У тій ситуації, яка склалася сьогодні, частина підприємств скорочує свою бездіяльність. Якщо дивитися, скільки людей реєструються кожного дня зараз і порівняти з минулим місяцем, то тоді було від 40 до 60 осіб щоденно, сьогодні – від 70 до 100. Серед безробітних переважають жінки – 60% проти 47% чоловіків”, – зазначає заступник директора Тернопільського міськрайонного центру зайнятості Олександра Островська.

Найбільш популярними на сьогодні є вакансії водія, швачки, продавця, лікаря, водія тролейбуса. Заробітна плата, яку пропонують роботодавці, в середньому становить 6 тисяч 400 гривень. Проте, варто відзначити, що є пропозиції від роботодавців із зарплатнею від 10-ти до 15-ти тисяч гривень.