Головна Новини На Тернопільщині школярку побила її подруга: медики швидкої доправили дівчину до лікарні

На Тернопільщині школярку побила її подруга: медики швидкої доправили дівчину до лікарні

За 20 вересня медики швидкої допомоги Тернопільщини обслужили 281 виклик до пацієнтів, здійснили 82 госпіталізації; з них у Тернополі обслужено 124 виклики, госпіталізовано 36 пацієнтів.
У службі швидкої області за 20 вересня зафіксовано 21 виклик до хворих з уже підтвердженим діагнозом ковід, госпіталізовано 10 ковідних пацієнтів. Із підозрою на ковід за 20 вересня у службу швидкої допомоги звернулися ще 12 пацієнтів, 5 госпіталізовано, Наш День
20 вересня відзначилося великою кількістю викликів до хворих з гострими болями у животі, підвищеною температурою тіла та поганим самопочуттям. Багато викликів зафіксовано до пацієнтів із хронічними захворюваннями, яких турбували болі у серці, за грудиною, аритмії, тахікардії, перепади тиску, гіпертонічні кризи та інше. Почастішали виклики до пацієнтів з вираженою алкогольною інтоксикацією, а також унаслідок побиття …
Також 20 вересня о 20.26 бригада швидкої виїжджала у с. Біла, до магазину продуктів, де надавала допомогу неповнолітній школярці. Увечері дівчину побила її подруга. Зі струсом головного мозку та саднами потерпілу шпиталізовано в обласну дитячу лікарню.
О 22.30 бригада швидкої виїжджала на вул. Шептицького, на місце ДТП, де надавала допомогу двом потерпілим, які постраждали внаслідок зіткнення двох автівок. 37-річну пасажирку автівки із травмою грудної клітки, переломом двох ребер, забоями та 35-річну пасажирку іншого авто – із закритою черепно-мозковою травмою, струсом головного мозку, забійно-рваною раною лобної ділянки голови шпиталізували в університетську лікарню.
Ще одне серйозне ДТП сталося о 21.19 на трасі біля с. Смиківці. Внаслідок зіткнення «Хюндая» та «Інфініті» важко травмувався 33-річний водій однієї з автівок. Медики швидкої діагностували у нього закриту черепно-мозкову травму, лівобічний пневмоторакс, торако-абдомінальну травму та ін. важкі ушкодження. Після оперативно наданої медичної допомоги пацієнта у важкому стані шпиталізовано в університетську лікарню.
Михайло ДЖУС, генеральний директор Центру ЕМД Тернопільщини.