Головна Новини На Тернопільщині чоловіки посперечалися в соцмережі до криміналу

На Тернопільщині чоловіки посперечалися в соцмережі до криміналу

У Тернопільській області листування двох місцевих жителів в соціальних мережах закінчилася викликом поліції: чоловіки не зійшлися в політичних поглядах і в результаті один з них пообіцяв “відкусити голову” іншому.

Журналісти “Сьогодні” відшукали обох сперечальників і розпитали у правоохоронців, чим може закінчитися сварка в інтернеті.

Так, Ігор Дзвінка з Теребовлі зізнався, що останнім часом часто писав про політику на своїй сторінці в мережі і коментував чужі пости. Так він і посварився з іншим користувачем і той написав образливий коментар.

“Можу приїхати і провести з вами, Ігоре Дзвінко, виховну роботу – відкусити вухо, разом з головою”, – згадав чоловік.

Ці слова місцевого держслужбовця, співробітника Теребовлянської районної держадміністрації, Ігор сприйняв як цілком реальну загрозу, і звернувся в поліцію. За фактом погроз там почали перевірку.

“Призначено за цим фактом перевірку. Будуть опитані, можливо, там були і свідки якісь, очевидці цього повідомлення, цієї загрози”, – розповів речник управління Нацполіціі в Тернопільській області Сергій Крета.

“Сьогодні” знайшли автора повідомлення, яке налякало Ігоря Дзвінку. Це – Ігор Марцин. Він не відмовляється від своїх слів, але запевняє, що їх не так зрозуміли.

“Наміру вбивати людину, звичайно, у мене не було. Можливо, я якось не так висловився або написав, тому я хочу офіційну заяву зробити, що там же я перед ним вибачився”, – запевнив він.

Чоловік додав, що готовий відповідати перед законом і навмисне не видаляв повідомлення з соціальних мереж.

“Звичайно, я негативно ставлюся до сварок між людьми, близькими людьми, тому що все одно нам потрібно жити”, – підкреслив Марцін.

У свою чергу, Ігор Дзвінка вважає, що поліція занадто довго проводить перевірку, і вже звернувся до прокуратури.

“Покарання визначено статтею 129 Кримінального кодексу України, там воно карається позбавленням волі до півроку або обмеженням волі. Крім того, в подальшому я планую звернутися до суду, оскільки цей коментар був в суспільну групу і містив неправдиві відомості”, – заявив він.

В Україні вже були випадки, коли образи в соцмережах закінчувалися вироком суду. У Тернопільській області востаннє таке сталося сім років тому – судилися через особисті образи дві дівчини. Одній з них призначили штраф.