Головна Новини На Тернопільщині церква відкрила кооператив: робитимуть йогурти та сири

На Тернопільщині церква відкрила кооператив: робитимуть йогурти та сири

На Тернопільщині при Марійському духовному центрі у Зарваниці створили сільськогосподарський обслуговуючий кооператив.

Як повідомили у прес-службі Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ, назвали його на честь провідника Української греко-католицької церкви Андрея Шептицького, пише Зік.

«Митрополит Андрей зробив надзвичайно великий внесок у розвиток не лише нашої церкви, але й соціального добробуту українського народу. Він казав, що завжди бідним є той народ, який не має свого промислу. А надійне фінансове становище дає поживу для піднесення духовності нації. Громадська діяльність була для митрополита логічним продовженням церковного служіння. Андрей Шептицький не раз стверджував, що тільки віруючі особи спроможні побудувати добрий економічний лад, оскільки їхньою метою є не лише особистий дохід, а й загальний добробут. До побудови цього ладу він залучав духовенство Української греко-католицької церкви», – зазначають в єпархії.

Ініціатором створення кооперативу стало фермерське господарство «Зарваниця АГРО», яке діє при Марійському духовному центрі.

Кооператив діятиме на території прилеглого до Зарваниці села Вишнівчик. На основі кооперативу планують відкрити цех з переробки молочної продукції, створити лінію з виробництва йогуртів, пастеризованого молока, твердого сиру та інших продуктів.

«Завдяки цьому об’єднанню селяни матимуть можливість реалізовувати свою продукцію за гідну оплату», – додали в єпархії.

Духовний центр у Зарваниці підпорядковується Українській греко-католицькій церкві та входить до двадцятки марійських центрів світу.

Протягом року на прощі сюди приходить сотні тисяч паломників. Читайте більше тут: https://zik.ua/news/2018/12/06/na_ternopilshchyni_tserkva_vidkryla_kooperatyv_robytymut_yogurty_ta_syry_1463753