Головна Новини На Тернопільщині у шалену спеку на ринку торгували зіпсованими продуктами

На Тернопільщині у шалену спеку на ринку торгували зіпсованими продуктами

З метою недопущення несанкціонованої торгівлі продуктами харчування, заборони реалізації швидкопсувних продуктів харчування  на продовольчих ринках та здійснення ветеринарно-санітарної експертизи спеціалісти відділу безпечності харчових продуктів Шумського управління Держпродспоживслужби та фахівців Тернопільської регіональної державної лабораторії  Держпродспоживслужби  за участю директора ринку та правоохоронців обстежили ринок ТОВ “Шумськ Інвест”.
 Основна увага спеціалістів Держпродспоживслужби спрямована на дотримання ветеринарно-санітарних вимог при торгівлі на ринку м’ясом, м’ясопродуктами, молоком, молокопродуктами рибою та рибопродуктами.
 В ході проведеної роботи  було встановлено, що незважаючи на офіційне попередження про необхідність дотримання температурного режиму при реалізації швидкопсувних харчових продуктів на ринку, окремі суб’єкти господарювання здійснювали торгівлю  ковбасними та молочною продукцією без дотримання температурного режиму на етапі постачання та реалізації. Під час обстеження вилучили з реалізації 10 кг молочної та м’ясної продукції (сир, масло, м’ясні хлібці, кров’янки, ковбасні вироби),  які були без належного маркування та щодо яких неможливо встановити простежуваність.   
       Члени робочої групи вказали директору ринку на грубі порушення, рекомендували заборонити надання торгових місць суб’єктам господарювання, які реалізовують швидкопсувні продукти харчування без холодильних камер та попередили про про адміністративну відповідальність за невиконання “Ветеринарно-санітарних правил для ринків”.