Головна Новини На Тернопільщині триває конкурс на місце директора КНП “Збаразька центральна лікарня”

На Тернопільщині триває конкурс на місце директора КНП “Збаразька центральна лікарня”

На Збаражчині триває конкурс на заміщення посади директора КНП “Збаразька центральна лікарня”. Депутати районної ради на сесії 3-го квітня не задовольнили заяву в.о директора лікарні Валерія Суконніка про його звільнення. Він керуватиме лікарнею до завершення конкурсу – приблизно до кінця квітня, повідомляє Суспільне.

Про це Суспільному повідомила голова Збаразької райради Світлана Боднар:

“6-го квітня райрада оголосила, що кандидати можуть подавати заявки та документи з 7-го до 21 квітня. 14 лютого 2020 року Збаразька лікарня стала комунальним некомерційним підприємством у підпорядкуванні районної ради. І з цього моменту з’явилася вакансія директора. Кабміном визначено порядок проведення конкурсу. Тобто йдемо виключно по виписаній процедурі. Валерій Суконнік писав заяву, щоб ми забрали покладені на нього обов’язки в.о директора, але депутати не погодилися, оскільки запущено процедуру призначення нового керівника через конкурс. Згідно із статутом, керівник КНП повністю самостійно визначає кадрову політику, відтак Валерій Іванович на час епідемії може покласти виконання обов’язків начмеда на будь-кого з лікарів установи і зменшити своє навантаження самостійно”.

В інтернет мережі з’явилася інформація, що в.о. директора лікарні Валерій Суконник не освоює кошти, виділені райрадою на засоби захисту. Про це повідомляв на своїй сторінці у Facebook збаражчанин Андрій Рудан:

“Коли в Україні почалась епідемія коронавірусу, то ми, Збаражчани, згуртувались і почали збирати кошти для закупівлі засобів індивідуального захисту нашим лікарям. Чому почали це робити? Бо чудово розумієм, що жодний апарат ШВЛ нікому не допоможе, якщо лікар захворіє та не зможе працювати. Це розуміють всі, окрім в. о. головного лікаря КНП “Збаразька центральна лікарня” пана Валерія Суконніка, який понад 6 років очолює нашу лікарню. Чому я так вважаю? Наведу лише один приклад його діяльності ( точніше бездіяльності) і самі зможете дати оцінку Валерію Суконніку як керівнику. Так ось, Збаразька районна рада 20 березня 2020 року своїм рішення виділила майже 300 тис грн на ремонт інфекційного відділення та 1 105 000 грн для закупівлі засобів індивідуального захисту, апарату ШВЛ та іншого необхідного для боротьби з корона вірусом, а 03 квітня – ще 150 000 грн. Із даних сум освоєно лише кошти на ремонт інфекційного відділення! І все! Розумієте? Жодних рухів аби закупити такі необхідні засоби захисту, апарат ШВЛ та інше. Натомість, пан Суконнік написав заяву з проханням про складання повноважень в.о. головного лікаря. Хіба такою повинна бути позиція людини, яка 6 років керує медзакладом??? На доказ своїх слів подаю інформацію із системи прозоро із якою видно, що після проведення сесії є лише один звіт про укладений договір ( ремонт приміщення) та ЖОДНОЇ іншої закупівлі. І це при тому, що виділено більше 1 млн грн. Сумно”.

Після цього повідомлення та звернення працівників інфекційного відділення Збаразької лікарні до районної ради про те, що вони не забезпечені усім, щоб ефективно та оперативно відреагувати на спалах інфекції – райрада зібрала комісію з питань техногенно-екологічної безпеки.

Голова Збаразької райради Світлана Боднар прокоментувала:

На засіданні Збаразької місцевої комісії Валерій Суконнік запевнив усіх нас, що ситуація контрольована, медзаклад забезпечений усім необхідним для захисту медперсоналу і надання медичної допомоги пацієнтам. Закупівлі він буде проводити за необхідності, щоб раціонально використати кошти районного бюджету. З його слів, для нього незрозумілим є звернення працівників інфекційного відділення, які написали районній раді, що вони не забезпечені усім, щоб ефективно та оперативно відреагувати на спалах інфекції. Валерій Суконнік запевнив, що є все. Відповідно до рішення місцевої комісії з питань ТЕБ та НС, керівник медзакладу тепер щотижня буде звітувати щодо забезпеченості лікарні необхідними засобами індивідуального захисту медперсоналу, дезрозчинами, обладнанням тощо”.

В.о.директора Збаразької лікарні Валерій Суконнік 9-го квітня повідомив Суспільному:

“Так, як законопослушний громадянин, я виконую рішення сесії районної ради і продовжую керувати лікарнею. Залишаюся на посаді в.о. директора КНП “Збаразька центральна лікарня”, а також виконую функції начмеда. У конкурсі участі брати не буду”