Головна Новини На Тернопільщині ТВК неправильно розподілила мандати на виборах – ОПОРА

На Тернопільщині ТВК неправильно розподілила мандати на виборах – ОПОРА

Відкликати невірно виданий мандат наразі за законодавством неможливо 

Під час розподілу мандатів за результатами місцевих виборів 2020 року, Заліщицька міська ТВК допустила помилку та надала зайвий мандат “Європейській солідарності”.

Як передає RegioNews, про це повідомляють у громадянській мережі “ОПОРА“.

Зазначається, що за паралельними підрахунками ОПОРИ, представники “Європейської солідарності” мали б отримати 6 депутатських мандатів, замість 7 отриманих. Водночас “Українська галицька партія” мала б отримати на один мандат більше – 4 замість поточних трьох.

За результатами знайдених організацією помилок, у ЦВК встановили факт одноразового грубого порушення Заліщицькою міською ТВК Конституції України, Виборчого кодексу та законів України, в результаті чого були достроково припинені повноваження всього складу комісії.

Разом з тим, у Центрвиборчкомі наголошують – законодавством не передбачено дієвого механізму поновлення порушених виборчих прав у таких випадках.

Наразі ЦВК звернулася до Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування з проханням вжити заходів щодо законодавчого врегулювання припинення повноважень депутата місцевої влади.