Головна Новини На Тернопільщині та Рівненщині викрито діяльність підпільних цехів із виготовлення фальсифікату

На Тернопільщині та Рівненщині викрито діяльність підпільних цехів із виготовлення фальсифікату

Днями під час проведення операції «Акциз-2017» співробітниками податкової міліції ГУ ДФС в області спільно із співробітниками Управління захисту економіки Національної поліції за процесуального керівництва прокуратури області припинено діяльність двох підпільних цехів із виготовлення алкоголних напоїв.

Виготовлення фальсифікату проводилось в антисанітарних умовах у приватних домоволодіннях на території Тернопільської та Рівненської областей. Горілка, крім традиційної скляної тари, також розливалась у так звані бег-ін-бокси (пластикові упаковки, поміщені в картонну тару), використання яких заборонено  законодавством України.

В наслідок санкціонованих судом слідчих дій вилучено 1,4 тис. літрів спирту, 4,5 тис. літрів незаконно виготовлених алкогольних напоїв, значна кількість підроблених марок акцизного податку на горілчані вироби, велика кількість тари, етикеток, корків, ємкості для купажу, комунікації для розливу фальсифікату у пляшки, промислові фени для нагрівання поліетиленової плівки при упаковці горілки, транспортні засоби, які використовувались у протиправній діяльності.

Крім цього, вилучено 1,8 тис. пачок тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка.

Загальна вартість вилучених з незаконного обігу підакцизних товарів становить 1,6 млн гривень.

В цілому завдяки вилученню вищевказаних підакцизних товарів вдалось запобігти втратам бюджету від ненадходження акцизного податку на понад 400 тис. гривень.

Всього ж з початку року співробітниками податкової міліції області з незаконного обігу вилучено товарів підакцизної групи на суму 7,8 млн.гривень. За результатами судового розгляду до кримінальної відповідальності притягнуто 5 осіб, прийнято рішення про конфіскацію вилучених з незаконного обігу спирту та алкогольних напоїв на суму 3,4 млн гривень.

Триває досудове розслідування.

Відділ організації роботи

Головного управління ДФС у Тернопільській області